Óránként jár a balatoni komp: a vészhelyzet végéig gyalogost, kerékpárost, motorost nem szállít

A járvány miatti vészhelyzetre tekintettel a BAHART utazási feltételei is megváltoztak márciustól. A komp, ami március közepétől az eredeti menetrend szerint 40 percenként járna, most óránként közlekedik, és gyalogost, kerékpárost, motorost nem szállít! A változások a rendelkezések visszavonásáig érvényben maradnak – a hajózási társaság honlapja szerint. 2020-ban egyelőre a 2019-es díjakért vehető igénybe a Szántód és Tihany között közlekedő balatoni komp.

Az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzített információkhoz képest módosult az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak:
Szántódról az első járat 7.00 órakor, az utolsó járat 19.00 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor.
Tihanyból az első járat 7.15 perckor, az utolsó járat 19.15 perckor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden óra 15 perckor.

A szolgáltatás kizárólag gépjárművel – kivéve motorkerékpár – történő utazás során vehető igénybe, gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat átmenetileg nem szállít a komp.

Az utasok a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből NEM szállhatnak ki.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából.

A Bahart továbbra is kéri, mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!