Komolyzenével és komoly tervekkel köszöntötték az új évet Balatonalmádiban (veol.hu)

Az új évet köszöntötték a városban, az ünnepi műsorra megtelt a Pannónia Kulturális Központ nagyterme. Az ünnepség Kepli Lajos polgármester beszédével kezdődött, aki értékelte a megválasztása óta eltelt néhány hónap eseményeit.

– Az óvoda átadása volt az első nagyobb projekt, amelyben nekem és a képviselő-testületnek sürgős döntéseket kellett hozni, hogy határidőre elkészüljön az intézmény. Mindenkit köszönet illet, aki ebben a hatalmas, közel egymilliárdos pályázati projektben bármit tett. Elkezdődött és az idén várható a kolostor felújításának befejezése. Oktatási, kulturális és turisztikai célokat szolgál majd az épület.

Sok művész, kulturális szakember és lelkes lokálpatrióta él a városban, akik már most sokat tesznek azért, hogy olyan tartalommal töltsük meg az épületet, amely minden városlakó és az ide ­látogatók javát is szolgálja majd – mondta Kepli Lajos ünnepi beszédében.

Hozzátette, a kolostor épületében húsz szobát is kialakítanak, ami szálláshelyként működik majd. A Magtárral együtt a két épület színvonalas rendezvényközponttá válhat. A város másik nagy projektje az új focipálya építése, amit az önkormányzat és a sportegyesület közösen valósít meg.

A pálya nyitott lesz a lakosság és az idelátogatók előtt is. Ezen a részen további kéthektárnyi területet vásárolt az önkormányzat, hogy a későbbiekben a terület újabb sportfunkciókkal bővülhessen. A focipálya mellé épülhetne egy fedett sportcsarnok is, hiszen rengeteg sportegyesület működik a településen, amelyek megfelelő helyszín nélkül nem tudnak rendezvényeket hozni Almádiba.

A koncepció szerint a 71-es út fölött egy vallási és kulturális központ, a 71-es út alatti területen pedig egy szabadidő- és sportközpont alakulhat ki.

– Minden kezdet nehéz alapon az elején voltak kisebb nézeteltérések a képviselő-testületben, de büszkén mondhatom, hogy minden, a város érdekeit szolgáló, a testület elé vitt döntés egyhangú többséggel ment át, és hosszú távon is ez a cél, hogy lehetnek ugyan nézeteltérések, de a város érdekeit szolgáló döntésekben teljes legyen az egyetértés – mondta Kepli Lajos, aki beszélt a város idei terveiről is. Ezekről a Napló egy későbbi számában írunk.

Az esten egyórás ünnepi koncertet adott a Mendelssohn kamarazenekar, majd pezsgős koccintásra várták a részt­vevőket – számolt be a veol.hu.