Komfortosabbá vált a tobruki strand (veol.hu)

Befejeződött a tobruki strand felújítása, a vendégeket új szolgáltatások és korszerűbb környezet várja Balatonfűzfő kisebbik fürdőhelyén.

A balatonfűzfői önkormányzat tavaly közel harmincmillió forintot nyert el a strand felújítására a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. A forrásból új szolgáltatásokkal bővült a fürdőhely, és jelentős megújuláson is átesett a strand. A munkálatok tavaly ősszel kezdődtek, és a közelmúltban fejeződtek be.

A fejlesztés részeként megújult a gyermekpancsoló, felújították a kültéri zuhanyzót és ivókutat, korszerűsítették a világítást és térfigyelő kamerákat helyeztek ki – mondta el Nóti Attila, az önkormányzat városfejlesztési referense. Hozzátette, az elnyert forrásból korszerű beléptetőrendszert alakítottak ki, amely gyorsabb jegyértékesítést, valamint a vendégek egyszerűbb be- és kiléptetését teszi lehetővé. A sport terén történt változás, hogy az eddigi lábteniszpálya helyén labdarúgásra és röplabdára is alkalmas pályát alakítottak ki.

A tobruki beruházás részeként kicserélték az elöregedett strandlépcsőket, valamint összesen csaknem hatszáz négyzetméteren térköveztek le murvás vagy rossz állapotú felületeket a fürdőhelyen, és elbontották a büfésor melletti betonalapot, ahova gyepet ültettek. A fejlesztés részeként a strandon nyolc padot kicseréltek, és új hulladékgyűjtő edényeket is telepítettek, valamint az ivókúthoz párakapukat telepítettek, tette hozzá a veol.hu kérdésére a városfejlesztési referens.

Fotó: Pesthy Márton / veol.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség az elmúlt évben hirdetett programot az önkormányzati tulajdonban lévő balatoni strandok fejlesztésére. A települések mintegy 1,8 milliárd forintra pályázhattak, a forrásból csaknem hatvan tóparti strand újult meg tavaly és idén.