Komfortosabbá teszik a révfülöpi strandot (veol.hu)

Elkészült a Császtai strand mederjavító homokozása önerőből. A további strandfejlesztést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatja- számol be a veol.hu.

Kondor Géza polgármester a lap megkeresésére elmondta, a Császtai strand azon területek közé tartozik, ahonnan a víz elviszi a homokot, ezért időnként pótolni kell azt.

Most az enyhe időjárás is segítette a munkálatokat, amelyeket a Balatoni Hajózási Részvénytársaság flottája végzett.

– Az önkormányzat közel húszmillió forintos önerőből valósította meg a fejlesztést, melynek keretében ebben a lépcsőben 1700 köbméternyi homok bevitelével mintegy 15 méter szélességben, átlagosan 50 centiméter vastag homok­réteggel biztosítjuk nyáron a fürdőzők komfortját. A fejlesztés jól illeszkedik a tavaly nyáron átadott gyermekpancsolóhoz, sekélyebb kijáratot biztosítva a nyílt víz felé. Valamint várhatóan időleges védelmet nyújt a partközeli, vándorkagylóktól, éles kövektől származó sérülésekkel szemben is – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségtől fejlesztésre kapott mintegy 53 millió forintból ugyancsak az előttük álló szezonra készülnek. Családbarát vizes­blokkrendszert építenek, új lép­csőket és napozóstéget helyeznek el.