Költözik a hévízi buszpályaudvar (zaol.hu)

Elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyalt a város képviselő-testülete a legutóbbi ülésén, így több önkormányzati cég első féléves beszámolója is napirendre került, s az is elhangzott, hogy hamarosan költözik az autóbusz-pályaudvar. A tesületi ülésről a zaol.hu számolt be.

A Hévíz-Balaton Airport Kft., a Hévízi Televízió Nonprofit Kft., valamint a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. tevékenységét is eredményesnek minősítette a grémium. Mint Papp Gábor polgármester jelezte, a reptéren elindult a charter forgalom, és megkezdődtek a tárgyalások a kormánnyal a légikikötő üzemeltetésével kapcsolatos konkrét intézkedésekről.

A Hévízi Televízió gazdálkodását kiemelten jónak értékelte a testület. Elhangzott: az MTVA-val, valamint a közelmúltban a Hír TV-vel kötött szerződés lehetővé teszi, hogy a tévé e műsorszolgáltatók gyártó- és tudósítói bázisa legyen, a pluszbevételt pedig az önkormányzati társaság további fejlesztésekre, illetve adáskörzetének bővítésére fordítja.

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. munkájáról ugyancsak elégedetten szólt a testület. Papp Gábor polgármester kiemelte: az újjáalakított kft. kiváló szervezéssel mutatkozott be első rendezvényén, a Hévízi Bor- és Gasztrokorzón, teljesítve a lakossági és a vendégelvárásokat, megfelelve a szigorú egészségügyi előírásoknak is.

Az ülésen az is kiderült, néhány héten belül elkezdődik az autóbusz-pályaudvar kitelepítése, a testület az ideiglenes átköltözés lehetséges helyszíneként a Helikon utcát jelölte meg.

A képviselők mindezek mellett több városi cég és intézmény SZMSZ-módosításáról is döntöttek, annak érdekében, hogy folytatódhassanak a már korábban eldöntött átszervezések, takarékossági intézkedések.