Összevertek négy fiatalt a Balaton Soundon (24.hu)

Származásuk miatt verhettek össze egy négyfős baráti társaságot Zamárdiban. Az egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokból álló társaság a Balaton Soundon szórakozott, amikor egy szóváltás után agyba-főbe verte őket egy nagyobb társaság. A rendőrség csoportos garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben – tudta meg a 24.hu.

Július 7-én éjfél és egy óra között történt az eset. Az öcsém hívott telefonon, hogy jöjjek azonnal a Sound felirathoz, mert beléjük kötött egy tizenöt fős csoport. Azt mondta, elmenekülni sem tudnak, mert körbeállták őket. Miközben rohantam hozzájuk, kiabáltam az egyik biztonsági őrnek, hogy jöjjön segíteni, de rám sem hederített – mondta az egyiptomi és magyar felmenőkkel rendelkező fiatalember, aki nem szerette volna vállalni a nevét, mert attól fél, újból bántódása esik.

Megálltam az öcsém mellett és kiabáltam a balhézóknak, hogy hagyják békén őket, de három gyerek egyből nekem ugrott. Már a földön voltunk, de akkor is ütöttek, rúgtak minket, ahogy csak bírtak. Nekem az orrom tőrt el, az öcsémnek több öltéssel varrták össze a bőrt a szeme alatt – tette hozzá a fiú. A megvert fiatalok a történtek után bementek a siófoki kórházba, majd miután ellátták sérüléseiket, hajnalban a rendőrségen feljelentették támadóikat.

„Az öcsém egyik haverja véletlen rálépett az egyikük lábára, vagy meglökte, de nem ez volt a valódi ok. Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog. Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott” – mondta a 24.hu-nak nyilatkozó fiatal.

A kapitányságról visszamentek Zamárdiba, hogy beszéljenek a portaszolgálat embereivel, de egy ott dolgozótól azt a választ kapták, ugye nem gondolják komolyan, hogy bármelyik biztonsági őr kockáztatja a testi épségét értük egyedül. A fiatalember azt mondta, a támadók közül többeket még aznap sikerült beazonosítani. Elmondása szerint harcművészetet űző fiatalok és focisták is voltak közöttük.

Én úgy tudtam, hogy az ilyen helyeken a tanítványoknak tiszteletet, önkontrollt, becsületet és mértékletességet tanítanak. Nem tudom, mi lett volna, ha az utcán találkoztunk volna velük. Súlyosabb maradandó sérüléseket szenvedtünk volna? Szörnyű, hogy ilyesmi előfordulhat, méghozzá egy fesztiválon. Főleg, hogy mi nem akartunk verekedni, és teljesen józanok voltunk. Akik viszont megvertek minket, minimum alkohol befolyásoltsága alatt álltak.

A portál megkereste a fesztivált szervező Sziget Zrt. sajtóosztályát, hogy miért nem segített a bajba jutott társaságnak a biztonsági őr, de tájékozódni szerettek volna a témában, ezért későbbre ígértek választ. Keresték az ügyben eljáró Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot is, Orbán Zoltán szóvivő azt közölte, a Siófoki Rendőrkapitányság négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytat eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A budapesti gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.