Kivilágított kerékpárút Badacsonytomajnál (veol.hu)

A környéken lakók régi vágya teljesült- közvilágítást építettek ki Badacsonytomajon önerőből a tomaji és az örsi városrész között a kerékpárút mentén, közel egy kilométeres szakaszon.

A kerékpárút világításának avatóünnepségén Krisztin N. László polgármester elmondta, hogy a badacsonyörsiek egyik régi, több évtizedes kívánsága volt, hogy elkészüljön a közvilágítás, az arra való igényt a közmeghallgatáson is felvetették.

– Sokan sétálnak, kocognak itt, a hazai kerékpáros turizmus egyik fellegvára a balatoni kerékpárút, ha annak az állapota nem is dicsekvésre méltó. A többfunkciós út mellé 39 oszlopot állítottunk 820 méter hosszan, hozzávetőlegesen 15,5 milliós költséggel.

A képviselő-testületen belül általános igény, hogy lehetőleg helyi vállalkozókat szólítsunk meg a kivitelezések során, ezúttal ezt nem tudtuk teljes mértékben, csak részben teljesíteni, viszont nagyon jó színvonalon – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy köszönetet érdemelnek a kezdeményezők, a megvalósításban vagy más módon segítők.

Reményét fejezte ki, hogy a világosság is egy kapocs lesz a két településrész között, közelebb hozza egymáshoz a Tomajon és Örsön élőket.