Kiverte a biztosítékot a fonyódiaknál egy új fesztivál hangereje

Folyamatos a panasz, a rendőrségen is már több tucatnyian próbáltak bejelentést tenni, de hiába, még ma éjszaka is dübörögni fog Fonyódon, a bélatelepi Napsugár kempingnél a CityMatiné új fesztiváljának zenéje, igaz, várhatóan már csak 22 óráig. A rendezvény, amely eredetileg nem szerepelt a fonyódi programokban, újságban, így sok helyi nem is tudott a létezéséről előtte, péntek 12 órától ontja szünet nélkül, változó hangerővel a monoton hangokat – számoltak be a hirbalaton.hu olvasói.

Egyik helyi lakos elmondta, több kilométerre lakik a helyszíntől, ahol nappal még elviselhető a rendezvény zaja, de éjjel nem lehetett tőle aludni. Hiába tett bejelentést a rendőrségen, ott közölték vele, a jegyző engedélyezte a programot, így nála kell panaszt tenni is.

A város közösségi oldalán 18 órája egy beíró megkérdezte, kezdett-e már valaki aláírás-gyűjtési akcióba a bélatelepi rendezvény miatt, amivel indulatos beírások tömegét indította el. A több mint kétszáz komment teli van panaszokkal az elviselhetetlenül hangosnak nevezett, egész éjjel folyamatosan dübörgő “drogos” zene miatt.

A dél-balatoni városnak több nyári rendezvénye is akad, ezen a hétvégén a Hal és Petyek Napok is zajlik, amivel – a kommentelők beírásai szerint – nincs bajuk a lakóknak, nyaralóknak. Az új fesztivál hajnalig meg nem álló, dübörgő zenéjének hangereje verte ki a biztosítékot többeknél.

„Közel 40 éve lakom Fonyódon, ilyet még nem éltem meg” – írja az egyik hozzászóló. „Úgy gondolom Fonyódon emberkísérlet zajlik”- fogalmaz a másik.  A harmadik felveti, hogy ezek után senki ne szóljon neki, ha későn akar füvet nyírni, és persze akad,  aki a politikát is belekeveri.

A hirbalaton.hu megpróbálta elérni a polgármestert, hogy megtudja, valóban ilyen hangerejű fesztiválra kaptak-e engedélyt az új rendezvény szervezői, és visszatérő esemény lesz-e Fonyódon a CityMatiné Vakáció nevű programja, de egyelőre nem sikerült elérni a város első emberét.