Kiteljesedett szárszói Balaland: úgynevezett karibi hangulat

Március legvégén adták át a szántódi Balaland-komplexum két fontos épületrészét, az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resortot és FamilyParkot. A kormány számára fontos projektet maga a Miniszterelnökséget vezető miniszter méltatta az eseményen – írja az április elején helyszínen járó, beszédes fotókat készítő 444.hu.

 

Az egész projekt három épületrészből áll: az egyik a Balaland Residence 112 apartmannal, a másik az ötcsillagos hotel 109 szobával, a harmadik a 10 ezer négyzetméteres, egész évben nyitva tartó Balaland FamilyPark. A komplexum összesen 5 és fél hektáron terül el a rév szomszédságában.

A Balaland apartmanjai és saját, lezárt partszakasza a Balaton felől
(
Fotó: Németh Dániel/444)
 

A stílus elvileg „koloniális hangulatú”, de a legújabb szállodás közleményekben és az apartmanok honlapján egyenesen úgy fogalmaznak: „karibi beach stílusú”. Egy korábbi közleményben azt ígérték, a terület „a jelenlegi ősfás jellege a fejlesztés során további parkosítással válik teljessé”.

A szálloda és a FamilyPark felülről (Fotó: Németh Dániel/444)
Bejárat (Fotó: Németh Dániel/444)

A kormány számára rendkívül fontos beruházás volt ez: a hotel, amit az Accor szállodaipari csoport üzemeltet, 20 milliárdból épült fel, ehhez a kormány összesen
7 milliárddal járult hozzá, 3 és fél milliárddal a szállodához és ugyanennyivel a Family Parkhoz.

Az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort (Fotó: Németh Dániel/444)
Így néz ki a családi park az utcáról nézve (Fotó: Németh Dániel/444)

A fejlesztéshez korábban az Appeninn Vagyonkezelő Holding közvetett tulajdonában lévő Szántód Balaland Family Ingatlanfejlesztő kft. 9,8 milliárd forintos hitelt kapott az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banktól (IIB). A szálloda Szepesi Richárd érdekeltségébe, a Dreamland Holding turisztikai portfóliójába tartozik.

A teljes cikk itt érhető el.