Gyalogos zarándoklat Balatonalmádi és Sümeg között (veol.hu)

Szeptember 13. és 15. között immár tizenhatodik éve rendezik meg a Balatonalmádi és Sümeg közötti, 90 kilométer hosszú gyalogos zarándoklatot, amit idén Puskás Antal pálos szerzetes vezet.

A Mária Út Egyesület közleménye szerint a következőképp szervezik meg idén a hagyományos Balatonalmádi–Sümeg gyalogos zarándoklatot, amire legfeljebb negyven résztvevő jelentkezését várják. Szeptember 13-án, pénteken 7 órakor a balatonalmádi Szent Imre-templomtól indul a csoport Puskás Antal pálos szerzetes vezetésével – írja a veol.hu.

10 órakor pihenő Paloznakon Márffy Istvánnál, a Pongrácz-­kastélynál, délben ima a balatonfüredi Krisz­tus Király-plé­bá­niatemp­lom­ban, 15-kor pihenő Balatonszőlősön, 18-kor szentmise a vászolyi Szent Jakab-templomban. Szállás a Gádor-táborban. A napi út mintegy huszonnyolc kilométeres.

Szombaton a 7 órai indulás után 8-kor pihen a csapat Dörgicse központjában. Délben ima a köveskáli Urunk mennybemenetele-templomban, 15-kor a szentbékkállai kőtengerhez érkeznek, 18 óra után pedig a tapolcai Nagyboldogasszony-templomhoz. 20 órakor vacsora a Malom-tó Étteremben. Szállás a templom melletti zarándokházban. A tervezett napi úti táv mintegy harminchat kilométer.

Vasárnap korábban, 5.30-kor folytatják az utat, még körülbelül huszonnyolc kilométeren át. Tapolcát nyugati irányban elhagyva egy erdei úton halad a zarándokcsapat az uzsai csarabos természetvédelmi területen keresztül. Körülbelül 11.30-kor érkeznek meg a Sümeg előtti temetőhöz, ahol röviden megpihennek. Végül 11.50-kor bevonulnak a sümegi Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban tartandó búcsús szentmisére.

Annak befejezését követően záró megbeszélést tartanak a templom melletti parkban. További információ és jelentkezés a Mária Út Egyesület elérhetőségein.