Kiadós csapadék várható a héten (idokep.hu)

A hét első napjaiban félhavi mennyiségnél is több csapadék várható – az Időkép előrejelzése szerint.

Hétfőn felhős, borongós lesz az idő, országszerte számíthatunk esőre, záporokra. Kiadós csapadék várható, nyugaton félhavi mennyiségnél több eshet. A déli-délkeleti szelet több helyen élénk, délen néhol erős lökések kísérhetik. Reggel 5-11 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 11-18 fok között alakul.

Kedden marad csapadékos idő, elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol egy-egy zivatar. A csapadék súlypontja továbbra is nyugaton lesz, keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szél többfelé élénk, nyugaton erős, néhol viharos lehet. Délután 8 és 16 fok közötti maximumok várhatók.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is várható elszórtan záporok kialakulása. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos északnyugati szél várható. Napközben 9-15 fok valószínű.

Csütörtökön már hosszabb időre kisüt a nap, de helyenként kisebb esőre, záporokra van kilátás. Az északnyugati szelet még többfelé élénk lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 10-16 fok között alakulhat. Pénteken ködfoltokkal indul a nap, majd napos idő valószínű számottevő csapadék nélkül. A szél mindenhol mérséklődik, délután 12-18 fokig melegszik a levegő.

További információk az időjárásról itt taláhatók.