Kezelhető Tapolca intézményeiben a járványhelyzet (veol.hu)

Újabb úgynevezett pufferzónákat (biztonsági zónákat) jelöltek ki a városban, erről tájékoztatta a sajtót Dobó Zoltán polgármester a napokban. Elhangzott: a városi óvodában két dolgozó karanténba került, ők hétfőtől már nem vették fel a munkát. A bölcsődében nincs karanténban sem dolgozó, sem kisgyermek. A házi segítségnyújtásban részt vevő dolgozók közül egy személy van karanténban.

Kezelhető Tapolca intézményeiben a járványhelyzet. Az iskolák közül a Kazinczy tagintézmény felső tagozatán megszüntették a tanítást, mivel 11 iskolai pedagógus került karanténba. Bízom benne, hogy ezzel az intézkedéssel sikerült megfékezni a járvány terjedését – idézi a veol.hu Dobó Zoltán polgármestert.

Dobó Zoltán hozzátette, a kórház előtt kialakítottak egy pufferzónát, hiszen a szűrésre várakozók közül sokan már a járdán álltak. Az ott gyalogosan elhaladóknak kötelességük maszkot viselni.

A másik biztonsági zónát a belvárosban, az áruház környékén alakítjuk ki, ott is kötelező a maszk viselése. Mivel a helyi mentőszolgálat vezetője kérte, hogy segítsünk ideiglenes mintavételi helyet létrehozni, azt a Deák Ferenc utca 21. szám alatti épületben, a posta melletti nyolcemeletes épület földszintjén, a helyi sajtó egykori szerkesztőségi helyiségeiben alakítjuk ki. A helyiség előtt is biztonsági pufferzónát jelölünk ki, segítve a mentők munkáját – tájékoztatott Tapolca polgármestere.

Dobó Zoltán azt kérte, mindenki mosson kezet, ahol kötelező, például a város piacain, és a lomis piacokon is hordják a maszkot. A közösségi terek, lépcsőházak, liftek fertőtlenítési költségeinek felét a város átvállalja. A polgárőrök segítenek a rászorulóknak például a bevásárlásban. A polgármesteri klasszikus fogadóóra elmarad, helyette Dobó Zoltán online formában november 27-én, pénteken 17 órakor várja a kérdéseket a közösségi oldalon, élőben.