Kettesfogathajtó verseny Balatonföldváron

Látványos kettesfogathajtó verseny várja a Balatonföldvárra érkezőket május 26-án a város Magaspartján az új Hajózástörténeti Látogatóközpont melletti parkban.

A megyei versenynaptárban szereplő Balatonföldvári „C” kategóriás Kettes-fogathajtó verseny helyi különlegességét az egyedi helyszín és az egyedi környezet adja. Balatonföldvár Magaspartján, a Hajózástörténeti Látogatóközpont melletti elterülő összefüggő gyepes területen épül ki a versenypálya.

Az évről évre népszerűbb esemény kikapcsolódást jelent a környékbeli lakosság és az itt üdülők számára is. A fogatosok elegáns öltözéke, a pompázatos hintók, és nem utolsó sorban a lovak gyönyörűsége lenyűgöző látványt biztosít a nézőközönségnek. A megjelent 20 – 25 fogat méri itt össze tudását ezen a régi magyar hagyományokat ápoló versenyen. A verseny kétfordulós akadályhajtásból áll és az összevetést követően a vadászhajtás izgalmaival szembesülhetnek a nézők.

A versennyel egy időben igazi ínyencségek készülnek a háttérben, finomabbnál finomabb pörköltek és az elhagyhatatlan házi rétes. A verseny végeztével a nézők a Magasparton sétálva a páratlan balatoni naplementében gyönyörködhetnek.

Program:
09.50: Ünnepélyes megnyitó
10.00 óra: Akadályhajtás 1. forduló
12.00: Ebéd
13.00 óra: Akadályhajtás 2. forduló
15.00 óra Akadályhajtás összevetés
15.30 óra: Vadászhajtás
17.00 óra: Eredményhirdetés, karusszel

Egész nap ingyenes lovaskocsikázás.

A program ingyenesen látogatható.