Kéthely: almák után kabátok teremnek a kerítésen (sonline.hu)

Míg korábban almával teli szatyrok lógtak a dél-balatoni Kéthely település egyik családi házának kerítésén, addig most kabátok, pulóverek és nadrágok kerültek ki rá. Kárász Csaba és családja szeretné, ha a hideg időben a rászorulók sem fáznának, ezért döntöttek úgy, nekik ajándékként teszik ki a téli ruhákat.


Ruhákkal megrakodva indul a Kárász család nap mint nap a házuk elé. Az édesapa, az édesanya és fiaik a kerítésre pulóvereket, kabátokat és nadrágokat terítenek. – Amikor először kitettük a kabátokat, el kellett mennünk otthonról, majd a nagyobbik fiam telefonált, hogy alig tíz perc alatt az összeset elvitték – mondta el érdeklődésünkre Kárász Csaba, aki arról is beszélt, hogy felesége, Nelli ötlete volt, hogy a kinőtt vagy nem használt gyermek és felnőtt ruhákat jótékony céllal olyanoknak adják, akiknek szükségük van rá.

– Korábban elvittük adományboltba, de úgy gondoltuk, idén a kerítésre rakjuk, így aki fázik, leakaszthatja – jegyezte meg Kárász Csaba. – A készletek lassan elfogynak, de bízunk abban, hogy a kabátok, pulóverek, nadrágok olyan helyre kerültek, ahol tényleg szükség volt azokra.
A kéthelyiektől soha nem állt messze a jótékonykodás
A kéthelyi család korábban kilónként kiporciózott almacsomagokat tett ki a kerítésére. Először nem tudták mire vélni a helyiek a kezdeményezést, ám amikor kiírták egy cetlire, hogy ha szereted, elviheted, onnantól bátrabban vitték magukkal az almával teli csomagokat a falubeliek. Kárász Csaba szerint volt olyan utcabeli kislány, aki kisfiuknak, a másfél éves Barnának banánnal hálálta meg a vitaminforrást.

Molnár Balázs, Kéthely polgármestere szerint a helybeliektől nem áll messze a jótékonykodás, a helyi gazdák például a Magyarok Kenyere-program keretében többzsáknyi liszttel segítik az intézményeket. Egy futóverseny nevezési díjának egy részét egy helyi borászat a kéthelyi gyerekeknek ajánlotta fel -írja a sonline.hu.