Egy órán belül két járművezetéstől eltiltott sofőrt füleltek le a Balatonnál

Egy óra alatt két járművezetéstől eltiltott sofőrt értek tetten személygépkocsi vezetés közben, és vettek őrizetbe a balatonfüredi és a badacsonytomaji rendőrök – számolt be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Badacsonytomaji Rendőrőrs munkatársai 2019. szeptember 20-án 9 óra 30 perckor Hegymagas belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 21 éves tapolcai lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel 2020. február 23-ig eltiltották a járművezetéstől. A járőrök a férfit ezt követően előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra.

A balatonfüredi rendőrök ugyanezen a napon 10 óra 15 perckor Pécsely belterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az igazoltatáskor megállapították, hogy a 43 éves aszófői lakosnak sincs vezetői engedélye, ugyanis 2020. április 14-ig őt is eltiltották a járművezetéstől. A járőrök a férfit előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra.

A rendőrök mindkét sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.