Két embert is megmentettek egy éjszaka alatt a balatonalmádi rendőrök (veol.hu)

A balatonalmádi rendőrök egy éjszaka alatt két embernek segítettek – tudta meg a veol.hu.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. január 15-én este, hogy Balatonalmádiban egy személy az utcán zavartan viselkedik.

A kiérkező járőröknek a 34 éves Pécs környéki lakos elmondta, hogy aznap Balatonfüreden dolgozott alkalmi munkásként, és elindult gyalog a szállására, azonban eltévedt. Nagyon fázott és kimerült, telefon, illetve pénz nem volt nála, hozzátartozója és munkáltatója elérhetőségét nem tudta megmondani. A járőrök a férfit a hidegre való tekintettel a helyi rendőrkapitányságra szállították, majd felvették a kapcsolatot a krízisellátó szervezettel, és egy menedékhelyre szállították.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2020. január 16-án hajnalban, hogy idős, beteg férje pizsamában, papucsban, elment balatonakarattyai otthonukból, és nem tudja, hol lehet. Eközben bejelentés érkezett a rendőrségre arról is, hogy Balatonakarattya egyik utcájában egy személy segítségért kiabál. A rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, és a férfit egy nyaraló kerítésén átmászva az ingatlan udvarán találták meg. A járőrök megállapították, hogy az idős férfi azonos az eltűntként keresett személlyel. Ezután a rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, és további ellátás céljából kórházba szállították a bajba jutott helyi lakost – írja a police.hu.