Keszthelyről érkezett Afrikába a segítség (zaol.hu)

Afrikában gyógyított a keszthelyi kórház egy orvosa és műtősnője. Önkéntes munkájukkal sok embernek nyújtottak segítséget, s mindezzel ők is sokat kaptak, ami lelküket gazdagítja.

Afrikában segíteni – gyermekkori álma volt dr. Szecsei-Nagy Klárának. Albert Schweitzer – Nobel-békedíjas orvos, aki kórházat épített Afrikában – már fiatal korától példaképe volt, olyannyira, hogy hozzá hasonlóan az orvosi diploma mellett teológus végzettséget is szerzett – áll a zaol.hu riportjában.

Egy előadásnak köszönhetően a gasztroenterológus álma több évtized múlva valósággá vált. A Nigériában gyakran gyógyító, operáló Csókay András munkásságát is figyelemmel kísérte, s amikor az idegsebész Keszthelyen tartott előadást, a doktornő odament hozzá, és megkérdezte tőle, beveszi-e a csapatába.

Rajta keresztül ismerte meg Fodor Réka doktornőt, aki többször is volt Afrikában. Ekkor már nem volt megállás, hiszen ott élt bennem egy életen keresztül mélyen az akarat – folytatta a történetet dr. Szecsei-Nagy Klára, aki az ugyancsak a keszthelyi kórházban dolgozó asszisztensével, Czinderiné Farkas Magdolnával együtt csatlakozott az Afréka ­misszióhoz. A Budapest nagyságú, 8 millió lakosú Onitshában teljesített önkéntes szolgálatot a keszthelyi doktornő és műtősnő, az Afréka alapítvány alapítójával, Fodor Rékával, az ő férjével és lányával együtt.

Dr. Szecsei-Nagy Klára és Czinderiné Farkas Magdolna nemrég tért haza Afrikából, s úgy köszöntek el a betegektől, hogy visszatérnek. És már tervezik az újabb utat. Így ismét gyűjtést indítottak, hogy segíthessenek az afrikai betegeken – hittel, szeretettel, boldogan.

A teljes riport a zaol.hu oldalon érhető el.