Keszthelyre költözik a Bujtor István Filmfesztivál (likebalaton.hu)

2024-től Keszthelyen rendezi meg az ország egyik legnépszerűbb filmes szórakoztató nagyrendezvényét, a Bujtor István Filmfesztivált. A fesztivál Bujtor István halála után közvetlenül jött létre, 2022-ig Balatonszemesen működött, s első ízben tavaly elmaradt.

A Bujtor István Filmfesztivál 2024. augusztus 22-25. között új helyszínen, Keszthelyen várja az érdeklődőket, az eddigieknél is változatosabb programokkal! A sokszínű fesztivál a filmes kínálat mellett koncertekkel, retro utcabállal, veteránautós találkozóval, családi programokkal érkezik, Bujtor Istvánt az ismert akcióvígjátékokkal, közönségtalálkozókkal, emlékkiállítással és Csöpi-ételekkel is megelevenítve.

Megjelent a filmes versenyprogram felhívása

A versenyfilmes program célja, hogy emléket állítson a Balázs Béla-díjas rendező, színész, producer szellemi örökségének, beleértve az életműben meghatározó humor és rejtély jelenlétét. Külön kategóriában várjuk az elmúlt két évben készült játékfilmeket, dokumentum- és ismeretterjesztő alkotásokat, animációs filmeket és versfilmeket, hogy versenybe szálljanak a Bujtor István-díjért. A nyilvános vetítéseket pódiumbeszélgetések, zsűrikonzultáció és szakmai workshopok kísérik – írja a likebalaton.hu.