Keszthelyen adták át a Schöpf-Merei Emlékérmet (MTI)

A Magyar Gyermekorvosok Társasága 2023. évi Nagygyűlésén Dr. Kriván Gergely hematológus, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke kapta meg a Társaság neves kitüntetését, a Schöpf-Merei Emlékérmet.


2023. szeptember 15-17 között Keszthelyen került megrendezésre, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2023. évi Nagygyűlése. A rendezvény megnyitóján került sor a Társaság díjainak átadására.

Dr. Kriván Gergely hematológus, osztályvezető főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke Schöpf-Merei Emlékérmet vehetett át, a csontvelő-transzplantáció területén végzett kiemelkedő munkájáért.

A neves kitüntetést a Társaság, olyan 10 éves tagsággal rendelkező szakembernek ítéli oda, aki a gyermekgyógyászat, a gyermektársszakmák, a gyermekegészségügy, a társasági élet területén kiemelkedő jelentőségű tudományos, szakmai eredményeket ért el.

Dr Kriván Gergely a nap folyamán tartott előadásában elmondta: ma már nem csupán a daganatos gyermekek életének megmentése a cél, hanem a kezelések miatt kialakuló késői mellékhatások visszaszorítása, hogy a gyógyult gyerekek felnőttként is minél teljesebb, egészséges életet élhessenek.