Keszthely: szombattól kötelező a maszkviselés a Balaton-parton (tvkeszthely.hu)

Szombat óta minden hétvégén kötelező a maszk viselése a keszthelyi Balaton-parton. Az önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy szombaton és vasárnap jelentősen megnő a partra látogatók száma, és több alkalommal is kisebb tömeg alakult ki. A rendelet értelmében a sporttevékenységet végzőknek továbbra sem kötelező a maszk, a távolság betartására azonban fokozottan kell figyelni – írja a tvkeszthely.hu.

Szombaton a ködös idő ellenére is sokan látogattak el a keszthelyi Balaton-partra. Családok, baráti társaságok sétáltak a mólón, többen közülük nem helyi lakosok, a környező településekről, megyékből érkeztek a városba. Ez a tendencia az elmúlt hétvégéken is megfigyelhető volt, így az önkormányzat úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a maszkviselést a labdarugó pályától a Helikon szállóig terjedő területen.

A Balaton-partra látogatókat szombaton már tábla is figyelmeztette arra, hogy kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. Voltak olyanok, akik a táblát látva visszamentek az autóhoz a maszkért, de sokan a rendelet ellenére sem viselték azt. A megkérdezettek azonban egyetértettek az új szabállyal, elmondták, a hétköznapokban is fokozott figyelmet fordítanak a védekezésre.

A Balaton-parton már a tavasszal is hoztak korlátozó intézkedéseket, akkor a parti sétányokat hétvégenként lezárták. Most nem akart ilyen drasztikus döntést hozni az önkormányzat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy csökkentsék a vírus terjedésének a lehetőségét. A szabályok szerint a veszélyhelyzet fennállása alatt pénteken 14 órától vasárnap 20 óráig kötelező a maszk viselése.

„Jelenleg nagyon kedvező a járványügyi helyzet Keszthelyen, és szeretnénk, hogy ez így is maradjon. Így arra kérjük a hozzánk látogatókat, illetve a helyi lakosokat, akik ide lejönnek, hogy tartsák be az előírásokat. A veszélyhelyzet végéig minden pénteken 2 órától vasárnap este 8 óráig kell maszkot viselni itt a Balaton-parton, a Csík Ferenc sétány labdarugó pályától a Helikon Hotelig.” – emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A maszk viselése alól mentesülnek azok, akik sporttevékenységet végeznek a parton, a fitness parkban azonban a korábbi rendeletnek megfelelően továbbra is kötelező a maszk. Keszthely alpolgármestere felhívta a figyelmet arra, a 1,5 méteres távolság megtartása is kiemelten fontos a vírus terjedésének elkerülése érdekében.

A teljes cikk és a Keszthelyi TV tudósítása itt érhető el.