Kerékpárút kötheti össze Alsóörsöt Felsőörssel

Alsóörs Község Önkormányzata Felsőörs Község Önkormányzatával partnerségben sikeresen pályázott az Európai Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott Település és Területfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés (TOP3.1.1-16) megnevezésű felhívására és 750 mFt, 100%-os intenzitású pályázati támogatást nyert a Felsőörs és Alsóörs között haladó kerékpárút megépítésére.

A projekt megvalósítás újabb mérföldkőhöz érkezett – írja a balaton.vehir.hu.  Sikeres közbeszerzési eljárást követően a nyertes ajánlatot tevő Colas Út Építőipari Zrt-vel 2020. szeptember 21-én aláírták a vállalkozói szerződést, amelyet követően megkezdődnek a kerékpárút, mint vonalas létesítmény építési munkái. A vállalási díj Bruttó 437.317.979 Ft. A munkálatok várható befejezése 2021. február vége. A lakosság a beruházásról, a tervezett műszaki állapotról és a forgalmi rend változásokról folyamatos tájékoztatást kaphat Alsóörs és Felsőörs önkormányzati hivatalának honlapjairól. (www.alsoors.hu, www.felsoors.hu ) 

A rendezvényen felszólalt Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke, Hebling Zsolt Alsóörs, Szabó Balázs Felsőörs polgármesterei adtak tájékoztatást. Porga Gyula, Veszprém város polgármestere ismertette a projekt kapcsolódását más projektekhez. Dr. Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő üdvözölte az újabb, megvalósítandó beruházást. A rendezvényen szintén részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő.