Kerékpárral vagy rollerrel, változatos látványosságok várnak a tókerülő bringaút mentén (likebalaton.hu)

A balatoni kerékpárút, amely körbefonja a tavat, az 1990-es évek közepe táján kezdett szakaszosan kiépülni, és mára összeértek a szálak. Ha bringázni indul, vagy éppen rollerrel falja valaki a kilométereket, érdemes megállni néha és körülnézni.  A likebalaton.hu összefoglalta, mire érdemes figyelni az indulás előtt, illetve, hogy hol érdemes megállni útközben.

A Balaton körüli bringaút nagyszerű választás azoknak akik szeretnek a szabadban lenni, aktívak és szeretnék felfedezni a tó környezetét. A táj gyönyörű, a levegő tiszta és friss és rengeteg a látnivaló. A bicikliút többnyire sík és jól karbantartott, így rolleren való használatra is alkalmas. Azonban a roller és a kerékpár között van néhány különbség, amit figyelembe kell venni.

A rollerezés általában lassabb, mint a kerékpározás, és nagyobb erőfeszítést igényel, különösen hosszabb távolságok megtételére. Ezen túlmenően, a roller nem mindig birkózik meg olyan jól a kisebb úthibákkal vagy a burkolatban lévő szemcsékkel, mint a kerékpár. Ráadásul a rollerezés biztonsági kérdéseket is felvet. Mindig viselj sisakot és védőfelszerelést, különösen ha gyorsan, vagy nagy forgalomban mész a bringaúton.

Mielőtt elindulnál, érdemes ellenőrizni, hogy a rollered használata engedélyezett-e a bicikliúton. (A 25 kilométer/órás végsebességű elektromos rollerekre, elektromos kerékpárokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárokra. )

Arról, hogy mely helyeket ajánlja a portál, itt lehet olvasni.