Képes a megújulásra a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület (veol.hu)

Ünnepélyes munkaértekezletet tartott a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület. A rendezvényre az egyesület kitüntetett tagjait, a polgárőrök munkáját segítő szervezetek vezetőit is meghívták és elismeréseket adtak át. 

Tavaly kiemelkedően sikeres évet zártak a polgárőrök Balatonalmádiban. Fennállásuk alatt először fordult elő, hogy nem történt a településen betöréses lopás, amelynek egyik alapja a folyamatos közterületi szolgálatuk – mondta el Balogh Csaba, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület elnöke. A vezető  elismerésben részesült Túrós Andrástól és Borbély Zoltántól, Almádi rendőrkapitányától. Díjat kapott az egyesület Fellegi Norbert Veszprém megyei rendőrfőkapitánytól és Dézsi Jánostól, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnökétől.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt emelte ki, hogy az egyesület képes a megújulásra, amit bizonyít, hogy vízimentő és lovas polgárőr csoportot is létrehoztak az elmúlt években. Kepli Lajos polgármester a település közbiztonságáért végzett munkáért mondott köszönetet a szervezetnek, és emléktárgyat adott át az elnöknek.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntőjében méltatta az egyesület tevékenységét és a bűnmegelőzésben végzett munkáját.