A szakadó eső sem tudta elmosni a Balaton-átevezést (Frissített: a győztesek)

Augusztus 16-án, vasárnap rendezték a nyár egyik legnagyobb szabású szabadidősport rendezvényét, a 2020-as Hervis Balaton-átevezést, ami a szakadó eső ellenére is hatalmas siker volt. A Fonyódi Kutyás Strandról eredetileg reggeli 9 és 13 óra között rajtolhattak a vállalkozó szellemű sportemberek, akik a kilenc kilométeres Fonyód-Badacsony-Fonyód távot kajakban, kenuban, SUP-on és sárkányhajóban lapátolva tehették meg. Az időjárási viszonyok kedvezőtlenül alakultak a víz szerelmeseinek, ugyanis a 22 fokos hőmérséklethez borús égbolt, nagy szél és kellemetlen hullámok társultak – számolt be az origo.hu.

A szakadó eső ellenére is jó hangulatban zajlott a Balaton-átevezés (FOTÓ: Csudai Sándor – ORIGO)

A férfiaknál Sélley Sándor, míg a nőknél Reith Krisztina evezte át leggyorsabban a Balatont vasárnap a Hervis Balaton-átevezés nevű szabadidősport-eseményen – írja az MTI.

A rendezvény honlapja szerint kajak egyesben Bécsi Barnabás és Török Enikő, kenu egyesben Szemán Róbert, míg SUP-ban Mészáros Balázs és Gergely Réka diadalmaskodott. Ezenkívül győztest hirdettek kajak, kenu és evezős vegyescsapatban, továbbá 10-es és 20-as sárkányhajóban is.
A Fonyód-Badacsony-Fonyód közötti 9 kilométeres távot a mezőny egy vitorlásokból álló vízifolyosón keresztül tette meg, a déli partról indulva át Badacsonyba és vissza.

 Több mint 700 hajó szelte át oda-vissza a Balatont vasárnap (FOTÓ: Csudai Sándor – ORIGO)

Olyan kiválóságok is teljesítették a távot, mint a világ- és Európa-bajnok kenus, Devecseriné Takács Kincső, vagy az olimpiai bajnok kajakos Storcz Botond, de még a Magyar Kajak-Kenu szövetség elnöke, Schmidt Gábor is lapátot ragadt.

Délelőtt fél 11-kor az eső is elkezdett szakadni, ezért a vízirendészet arra kérte a versenyzőket, hogy délelőtt 11 óráig próbáljon meg mindenki vízre szállni, mert hamarosan még rosszabbak lesznek az időjárási körülmények.

A rosszabb időjárás ellenére is elképesztő látványt nyújtottak a sportolók, háttérben a Badacsonnyal  (FOTÓ: Csudai Sándor – ORIGO)

 

És itt van pár fotó a mai Balaton-átevezésről, amit Varga György, az MTI fotósa készített:

fotó: mti

fotó: mti

fotó: mti

Balaton-átevezés  (Fotók: MTI/Varga György)