Kellemes idő a Balatonnál, a víz 23 fokos

A Balaton átlagos vízállása 109 centiméter, a víz hőfoka Siófoknál 23 Celsius fok – a szombat reggeli mérések szerint. A met.hu előrejelzése szerint az üdülőrégióban a nap folyamán mérséklődik a szél, csökken a felhőzet, csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30, a késő esti 22, 23 fok körül alakul.
A mérsékelt-élénk (20-35 km/h) alappal fújó északi, északkeleti szelet gyakran élénk (30-40 km/h), időnként erős (40-50 km/h) széllökések kísérik. A nyugati medencében reggel még előfordulhat egy-egy viharos közeli (55-60 km/h) széllökés is.
A délelőtt folyamán tovább mérséklődik a szél a Balatonnál, késő délelőttre várhatóan mindenütt már 40 km/h alatt lesznek a legerősebb széllökések. A déli órákban a gyenge-mérsékelt (5-25 km/h) északi, északkeleti szél még többször, többfelé megélénkülhet (25-35 km/h), majd kora délutántól elmaradnak az élénk széllökések és keletről nyugat felé haladva változó irányúvá válik a légmozgás.
Reggel még kissé megnövekszik a felhőzet, többfelé közepesen felhős lehet az ég. Napközben már gyengén felhős, napos időre van kilátás, kora estétől kezdődhet dél felől újabb felhőzetnövekedés.