Katasztrófavédelmi ifjúsági tábor Balatonföldváron

Hagyományteremtés szándékával, első alkalommal nyitotta meg kapuit június végén a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor a balatonföldvári NARO Campingben. A táborban négy héten keresztül, heti váltásokban összesen csaknem száz 10 és 14 év közötti gyerek tud nyaralni. Nyáron a katasztrófavédelem munkatársai számára komoly segítséget jelent a balatoni tábor, hiszen amíg ők dolgoznak, gyermeküket kulturált környezetben, biztonságban tudhatják – a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint.

A táborozók felügyeletét a tábort vezető tanárok mellett önkéntes szülők és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói biztosítják.

A szervezők a balatoni fürdőzés mellett kirándulással, rossz idő esetére pedig változatos beltéri programokkal készülnek a fiatalok szórakoztatására. A Somogy megyei tűzoltók pedig bemutatóval, és tűzvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztő foglalkozásokkal színesítik a táborozók napjait.

A Gazdasági Ellátó Központ által nemrégiben felújított kempingben a gyermekek a Hotel Jogar által biztosított étkezésekkel pótolhatják a játék és fürdőzés közben elhasznált energiát, majd a nap végén a négy személyre berendezett sátrakban pihenhetik ki a fáradalmakat.