Karambolok sorozatáról készült rendőrségi videó a boglári Tesconál

Nyolc durva, az alábbi 3 perces videó közepétől látható balesetet rögzített a közelmúltban egy rendőrségi kamera a balatonboglári Tesconál lévő kereszteződésnél, ami miatt szerdán drónos ellenőrzést tartottak a helyszín felett. A felvételeken látszik, hogy a balesetet okozó sofőrök nem álltak meg a stoptáblánál, illetve nem adták meg az elsőbbséget, hét esetben a Tesco parkolójából kijövet. A rendőrségi videón a szerdai, helyszíni drónos ellenőrzés felvételei is láthatóak.

(Forrás: police.hu)

Sokan vitatják az ellenőrzések szükségességét, nekik ajánlották a somogyi rendőrök a videó második felét, ahol a közelmúltban – a kereszteződésben – történt balesetek láthatóak.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a közlekedésrendészeti szakemberek 2021. április 21-én Balatonbogláron ellenőrizték annak a kereszteződésnek a forgalmát, ahol a közelmúltban több baleset is történt – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, elsőbbségi szabályokat figyelmen kívül hagyó autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek az ellenőrzés egy órás időtartama alatt összesen hét esetben kellett intézkedni az elsőbbségi szabályok megszegése, illetve záróvonal átlépése miatt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket – közölték.