Karácsonyi desszert – Balatonszíve

Mi lesz a sorsa Balatonszívének? Ezt a kérdést válaszolja meg legújabb könyvében Gajdos Erika Tímea, aki az elmúlt években a Balaton-felvidékről szóló sorozatával lopta be magát az olvasók szívébe.

A történet egy aprócska településen játszódik, mely az idők kezdete óta csodahely volt. Ez a hely Balatonszíve, ahol az emberek békességben és szeretetben éltek, míg egy napon a Bakony felől betörő északi szél megdermesztette a szívüket, és eltávolodtak egymástól. A régi családi kúriából átépített luxus borhotel egyre több idegent vonzott a faluba, ami fokozta a bizalmatlanságot.

Paula néni a régi családi süteményes receptgyűjtemény világába merül. Fahéj, szegfűszeg, narancs és főzött csokoládé illata lengi be a konyháját. A cukrászmester bőségesen adagolja süteményeihez a keleti fűszereket, a parányira aprított aszalt gyümölcsöket, a durvára őrölt diót és még valami mást is, ami mindennél fontosabb…

A szakadó hóesésben folyton feltűnik egy rejtélyes alak, akiről senki sem tudja, hogy miben mesterkedik, miközben apró csomagok bukkannak fel Balatonszíve lakóinak otthonában, amitől egycsapásra megváltozik az életük. Mindeközben fenyegető fekete felhő közeledik, és a pusztító hóvihar gyökeres átalakulásokat hoz. A sötétség éjszakája mindenkit próbára tesz.