Kamerákkal figyelik meg a szelektív gyűjtőszigetet Felsőörsön (veol.hu)

Az egy éve sportpályák melletti szelektív gyűjtőszigeten eluralkodott áldatlan állapotok miatt döntött úgy a képviselő-testület, hogy – az illegális hulladékelhelyezők kiszűrésére – elsőként ide telepít térfigyelő kamerát.

Az önkormányzat önerőből történő fejlesztése megérte a befektetést, mert azóta mindig rendezett környezet fogadja az éppen arra járókat, a környéken élőket.

– Idén a Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című EFOP-1.5.2-16-2017-00016, Balatonfüred gesztorságával benyújtott pályázatunk keretéből tudtunk kiépíteni újabb térfigyelő rendszert, ezúttal falunk legforgalmasabb pontjain, a Batthyány téren és a Szabadság téren. A 2,4 millió forintból megvalósult beruházással négy új kamera őrzi biztonságunkat és teszi lehetővé a közös önkormányzati hivatal állományában dolgozó közterület-felügyelők és a rendőrség számára, hogy szükség esetén visszanézzék az éjjel is látó kamerák által felvett nagy felbontású, színes, mozgóképeket – tudta meg a veol.hu Szabó Balázs polgármestertől.
A kamerák sikerén felbuzdulva az önkormányzat tárgyalásokat folytat arról, hogy Felsőörs kieső, külterületi, illegális hulladéklerakással sújtott pontjait is ezzel a módszerrel védjék meg.