Június 16-ától jelentősen változik a Balaton térségében közlekedő autóbuszjáratok menetrendje (volanbusz.hu)

Jelentősen könnyebbé válik a Balaton elérhetősége az idei nyári időszakban az ország számos térségéből, mivel a VOLÁNBUSZ Zrt. több új járatot indít hazánk kedvelt üdülőhelyéhez, illetve a meglévő kínálatát is több viszonylaton jelentősen bővíti, módosítja és a vasúti közlekedéssel összehangolja annak érdekében, hogy segítse a belföldi turizmus élénkülését.

 

Ennek megfelelően új távolsági autóbuszjáratok indulnak a Balatonhoz többek között Salgótarjánból, Egerből, Gyöngyösről, Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Dunaújvárosból, Paksról és Komlóról,
az eddigieknél több autóbuszjárat közlekedik a Balatonhoz többek között Szegedről, Bajáról, Pécsről, Kaposvárról, Dombóvárról, Nagyatádról, Marcaliból, Oroszlányból és Tatabányáról.
A távolsági járatok mellett a tó környékén közlekedő autóbuszjáratok menetrendje is jelentősen változik, ennek megfelelően

a déli part mentén a Siófok és Balatonmáriafürdő közötti szakaszon, valamint Siófok és Veszprém között, illetve a déli parthoz közeli településeket érintő autóbuszok a jelenleginél egyenletesebb elosztás, valamint többségében a vasúti közlekedéshez hangolt menetrend szerint indulnak,
míg az északi parton több autóbuszjárat közlekedik a vasúttal összehangolt menetrend szerint Balatonfüred és Dörgicse, Nagyvázsony és Zánka, Tapolca és Révfülöp, Tapolca és Badacsony közötti útvonalakon, csatlakozást biztosítva a Budapest – Balatonfüred – Tapolca viszonylatban közlekedő vonatokhoz.
Jelentősen változik az autóbuszok menetrendje Budapest és Balatonfüred között

Jelentősen változik a Balatonfüred – Csopak – Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonakarattya – Budapest útvonalon közlekedő autóbuszjáratok menetrendje. Balatonfüredről 7:30-kor az eddig kettő helyett egy autóbusz indul, továbbá a Balatonfüredről Budapestre 12:10-kor és 14:00-kor, Budapestről Balatonfüredre 11:00-kor, 16:30-kor és 17:15-kor induló autóbuszjáratok megszűnnek, helyettük Budapestről Balatonfüred irányába vasúti eljutási lehetőségeket, valamint a Budapest és Keszthely–Hévíz között Balatonalmádi, Balatonfüred Révfülöp érintésével közlekedő autóbuszjáratokat ajánljuk. Ez utóbbi autóbuszok Budapestről reggel 6:30-kor, délután 15:30-kor és 17:30-kor, Balatonfüredről reggel 7:30-kor délután 16:20-kor és 19:25-kor indulnak. Mindemellett továbbra is közlekedik Budapestről Balatonalmádi, Balatonfüred érintésével Tihanyba autóbuszjárat, amely Budapestről 30 perccel korábban 8:00-kor indul a tó irányába és Alsóörs–Csopak között Lovas, Paloznak településeket is érinti, míg délután Tihanyból 15:40-kor, Balatonfüredről 16:15-kor, Balatonalmádiból 16:50-kor indul a főváros felé.

Változik az autóbuszok menetrendje Budapest és Nagyatád, illetve Barcs között

Kismértékben módosul a Budapestről Siófok – Lengyeltóti – Marcali – Böhönye útvonalon Nagyatádra, illetve Barcsra közlekedő autóbuszjáratok menetrendje.

A 6:45-kor Budapestről Nagyatádra közlekedő járat 15 perccel később, 7:00 –kor indul.
A hetek első munkanapját megelőző napon 7:30-kor Budapestről Barcsra közlekedő járat 15 perccel később, 7:45-kor indul, valamint Böhönye, központi autóbusz-váróterem megállóhelyen megáll. A járat Marcali, Széchenyi u., Marcali (Bize), posta, Szenyér, alsó és Nagyatád (Henész), bejárati út megállóhelyeken nem áll meg.
A hetek első munkanapját megelőző napon 13:50-kor Barcsról Budapestre közlekedő járat Nagyatád és Marcali közötti egyes megállóhelyeket a korábbiakhoz képest pár perc eltéréssel érint, valamint Kelevíz, gadányi elágazás megállóhelyen is megáll. A járat Nagyatád (Henész), bejárati út és Nagyatád, kápolna megállóhelyeken nem áll meg.
14:40 órakor Barcsról Budapestre közlekedő járat Böhönye és Siófok között egyes megállóhelyeket a korábbiakhoz képest pár perc eltéréssel érin
Új járatok az észak-keleti országrészből (Salgótarjánból, Egerből, Gyöngyösről) a Balatonhoz

Új autóbuszjáratok indulnak a nyári tanszünetben (2021. június 16. és augusztus 31. között) csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi napokon Salgótarjánból a 21-es főúton át Bátonyterenye (Kisterenye) és Pásztó, bejárati út érintésével Siófokon át Balatonlellére, illetve Egerből Kerecsend, Kápolna, Gyöngyös érintésével Siófok, Balatonlellén át Fonyódra. Az autóbuszok a főváros elkerülésével az M3 – M0 – M7 autópályákon expresszjáratként közlekednek, így gyors és kényelmes eljutási lehetőséget biztosítanak a Balatonhoz.

Az eddiginél lényegesen több járat közlekedik Baranya megyéből a Balatonhoz

Új menetrend szerint közlekednek a járatok Pécsről Sásd, Dombóvár érintésével Siófokra és Veszprémbe. Az eddigi 3 helyett a nyári időszakban már 6 járattal biztosítjuk a „Balaton fővárosának” gyors és kényelmes elérhetőségét, így a baranyai megyeszékhelyről Siófok akár már két óra alatt elérhetővé válik. Újdonság, hogy a nyári tanszünetben naponta kettő közvetlen járattal már Csopakra és Balatonfüredre is közlekedtetünk autóbuszokat.

A viszonylatban a főbb változások az alábbiak.

A Pécsről 6:30-kor induló és Dombóvárig közlekedő autóbuszjárat a nyári tanszünetben Siófok – Balatonakarattya – Balatonfűzfő – Veszprém – Csopak útvonalon egészen Balatonfüredig közlekedik, és Pécsről 10 perccel később, 6:40-kor indul. Ezzel együtt a Dombóvárról Pécsre 9:15-kor induló járat a nyári tanszünetben nem közlekedik, Sásdról azonban biztosítva marad az eljutás 9:34-kor Pécs felé.
A Pécsről 7:30-kor Veszprémbe közlekedő járat 15 perccel később, 7:45-kor indul, és Veszprémben a vasútállomásig közlekedik, ahol csatlakozást biztosítunk elsősorban az Ajka, Sárvár, Szombathely irányába közlekedő Bakony InterCity vonatra.
Új autóbuszjáratok indulnak a nyári tanszünetben naponta Pécsről 11:00-kor Dombóvár, Siófok, Veszprém érintésével Balatonfüredre, és 13:00-kor Dombóvár, Siófok érintésével Veszprémbe. Az autóbuszjáratok Dombóvár és Siófok között megállás nélkül gyorsjáratként közlekednek, így Pécsről Siófokig a menetidő 2 óra 5 percre csökken.
Pécsről Veszprémbe délután az utolsó autóbuszjárat 16:20 helyett 25 perccel később, 16:45-kor indul.
A reggel 5:40-kor Veszprémből Pécsre közlekedő autóbuszjárat 10 perccel később 5:50-kor indul, a 8:20-kor induló 30 perccel később és Veszprém vasútállomástól 8:35-kor indulva közlekedik, így a járatok az útközbeni megállókat is módosított időpontokban érintik.
Új járatok indulnak Pécsre a nyári tanszünetben naponta Balatonfüredről 17:15-kor, nyári tanszünetben vasárnapi napok kivételével 13:15-kor, vasárnapi napokon 15:15-kor, Veszprémből nyári tanszünetben naponta 11:50-kor, 13:50-kor és 17:50-kor, Siófokról 12:50-kor, 14:50-kor és 18:50-kor. Az autóbuszok Siófok és Dombóvár között gyorsjáratként, Tamási érintése nélkül közlekednek, így a baranyai megyeszékhely a járatokkal már 2 óra 5 perc alatt elérhetővé válik.
A 15:20-kor Veszprémből egész évben naponta Pécsre induló autóbuszjárat 30 perccel később közlekedik és Veszprém, vasútállomástól indul 15:35-kor, Veszprém, autóbusz-állomásról 15:50-kor, Siófokról 16:50-kor és változatlanul Tamási, Dombóvár, Sásd érintésével közlekedik Pécsre.
A Pápa – Veszprém – Siófok – Pécs útvonalon munkaszüneti napokon, valamint a hetek utolsó tanítási napján (általában pénteken) közlekedő járatok menetrendje is változik kismértékben, az autóbuszok Pécsről Veszprém – Pápa felé 18:00-kor, Pápáról Siófok – Pécs felé 12:45-kor, Veszprémből 13:50-kor indulnak.
A Pécsről Dombóvár, Siófok érintésével Veszprémig, illetve Balatonfüredig közlekedő járatok részletes menetrendje az alábbi linken érhető el:

1740 Balatonfüred – Veszprém – Siófok – Dombóvár – Pécs

Összességében több járat közlekedik Pécsről Balatonlelle térségébe is, ezáltal nemcsak a Siófoktól észak-keletre elhelyezkedő, hanem a tó teljes déli partja is könnyebben lesz elérhető Baranya megyéből.

A Pécsről reggel 6:45-kor Kehidakustányba, és onnan vissza Pécsre 14:40-kor induló autóbuszjáratok megszűnnek, ugyanakkor az autóbuszjáratokkal egyidőben, Pécsről 6:50-kor indul a Helikon InterRégió vonat, mellyel továbbiakban is gyorsan és kényelmes lehet elérni a tó Fonyód és Balatonederics közötti szakaszát.

A Pécsről Balatonlelle, Fonyód, Keszthely érintésével egészen Badacsonyig közlekedő autóbuszjárat 10 perccel később, Pécsről 8:00-kor indul, és meghosszabbított útvonalon Badacsonytomaj, Káptalantóti elágazásig közlekedik, míg Pécs irányába Badacsonytomaj, Káptalantóti elágazástól 15:50-kor, Keszthelyről 16:30-kor, Balatonlelléről 17:45-kor indul Kaposvár – Pécs irányába.

A jelenlegi egy helyett már két járat indul Pécsről Balatonlelle érintésével egészen Siófokig, így a délelőtt 9:00-kor induló járat mellett már 7:00-kor is indítunk járatot Kaposvár érintésével Balatonlellére, Balatonszemesre, Balatonőszödre, Balatonszárszóra, Balatonföldvárra, Zamárdiba Siófok, illetve Veszprém végállomással.

A nyári tanszünetben szabad és munkaszüneti napokon (általában szombaton és vasárnap) új járat közlekedik Pécs – Komló – Balatonlelle – Fonyód útvonalon egészen Balatonmáriafürdőig, így jellemzően hétvégén új közvetlen eljutási lehetőséget biztosítunk Komlóról is a Balatonhoz.

A Pécsről Balatonlelle irányába induló, majd onnan Siófok, illetve Keszthely felé közlekedő járatok menetrendjét összehangoltuk, így Pécs és Balatonlelle között a reggeli időszakban már óránként indulnak autóbuszok az alábbiak szerint:

7:00-kor Balatonlelle érintésével Siófokra,
7:00-kor Komlón keresztül Balatonlelle érintésével Balatonmáriafürdőre (szombat-vasárnap),
8:00-kor Balatonlelle érintésével Keszthelyen át Badacsonytomajba
9:00-kor Balatonlelle érintésével Siófokon át Veszprémbe
11:00-kor Balatonlelle érintésével Keszthelyen át Zalaegerszegre
Több autóbuszjárat Komárom – Esztergom megyéből a Balatonhoz

A Tatabányáról reggel 5:58-kor Székesfehérvár – Siófok – Keszthely érintésével Hévízig, valamint Hévízről 14:40-kor Tatabányára induló autóbuszjáratra a Balaton térségében Siófok és Keszthely között az eddigieknél lényegesen több megállóhelyen biztosítjuk a fel- és leszállás lehetőségét, így szinte valamennyi érintett település könnyebben megközelíthetővé válik a tó környékén. A lényegesen több megállóhely miatt az autóbuszjárat az egyes megállóhelyeket az eddigiektől eltérő időpontokban érinti.

A nyári időszakban jellemzően szombati és vasárnapi napokon Tatabányáról szintén 5:58-kor induló autóbuszjárat 2 órával később, és Siófok helyett Balatonlelléig közlekedik, de már a nyári időszakban nemcsak szombati és vasárnapi napokon, hanem június 16. és augusztus 31. között naponta 7:58-kor indul. Az autóbusz a Hévízről induló járat előtt egy órával közlekedik Tatabánya felé, így Balatonlelléről 15:10-kor, Siófokról 16:00-kor indul Tatabányára Székesfehérvár – Mór – Oroszlány érintésével.

A Tatabányáról 11:30-kor naponta Csákvár – Székesfehérvár érintésével Dunaújvárosba közlekedő autóbuszjárat nyári tanszünetben naponta Dunaújváros helyett Siófokra közlekedik, ahova 13:25-kor érkezik, és onnan 14:55-kor indul vissza Székesfehérvár – Csákvár érintésével Tatabányára. A járat menetrendje a Tatabánya és Székesfehérvár közötti szakaszon változatlan marad.

A fenti módosításokkal jelentősen javul Komárom – Esztergom megye térségéből a Balaton elérhetősége a nyári időszakban, mivel a jelenlegi 1 helyett, már 3 időpontban biztosítunk eljutási lehetőséget a tóhoz, így Tatabányáról Siófok felé 5:58-kor, 7:58-kor és 11:30-kor, Siófokról Tatabányára délután lényegében óránként, 14:55-kor, 16:00-kor és 17:00-kor. A járatokkal Tatabánya mellett Oroszlány, Mór, Csákvár térségéből is jelentősen javul a tó elérhetősége.

Több járattal a Balatonhoz Szegedről, Bajáról és új járatokkal Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Dunaújvárosból

A nyári időszakban Szegedről Kecskemét érintésével Hévízig közlekedő autóbuszjárat módosított útvonalon, Mórahalom – Mélykút – Baja – Szekszárd – Hőgyész – Tamási érintésével közlekedik Siófokig, majd onnan tovább Keszthely érintésével Hévízig. Az autóbuszjárat Szegedről 6:25-kor, Bajáról 8:20-kor, Szekszárdról 9:10-kor indul, míg ellenirányba Hévízről 14:20-kor, Keszthelyről 14:35-kor, Siófokról 16:40-kor Szekszárd – Baja – Szeged felé. A járatra a Balaton déli partján a Siófok és Keszthely közötti szakaszon az eddiginél lényegesen több helyen biztosítjuk a le- és felszállási lehetőséget, ezzel is könnyebbé téve a tó közvetlen elérhetőségét a Dél-Alföld számos településéről.

A jelenleg Bajáról Szekszárd – Siófok – Fonyód – Keszthely érintésével Hévízig közlekedő autóbuszjárat a jelenleginél korábban, Bajáról 6:45-kor indul, és csak Fonyódig közlekedik. Baja irányába a járat Fonyódról 16:00-kor, Siófokról 17:40-kor indul. Hévízig az eljutási lehetőséget a Szeged – Baja – Szekszárd – Siófok – Fonyód – Keszthely – Hévíz viszonylatú autóbuszjárat változatlanul biztosítja.

A fenti módosításoknak köszönhetően Bajáról a jelenlegi egy helyett már kettő járattal biztosítjuk a tó elérését a nyári időszakban naponta, melyek Bajáról reggel 6:45-kor és 8:20-kor, Siófokról 16:40-kor és 17:40-kor indulnak.

A jelenleg Szegedről 9:20-kor Kiskunhalas – Soltvadkert – Kiskörős – Solt – Dunaújváros – Székesfehérvár érintésével Veszprémbe, illetve onnan vissza Szegedre 16:55-kor induló járatok csak tanév tartama alatt naponta közlekednek. A járatok a nyári tanszünetben naponta (2021. június 16. és augusztus 31. között) Szeged és Székesfehérvár között változatlan menetrend szerint, Székesfehérvárt követően Veszprém helyett Siófokra közlekednek, ezzel is bővítve az érintett alföldi településekről, valamint Dunaújvárosból a Balaton elérhetőségét. Az autóbuszjárat Siófokról 17:00-kor indul Székesfehérvár – Dunaújváros – Solt – Kiskörős – Soltvadkert – Kiskunhalas – Szeged irányába, ahova változatlanul 21:40-kor érkezik.

A Kecskemétről Solt – Siófok érintésével Fonyódra közlekedő autóbuszjárat indulási időpontja módosul, valamint Cece – Simontornya – Enying helyett Dunaújváros érintésével közlekedik, ezzel is bővítve a Dunaújváros és a Balaton déli partja közötti közvetlen kapcsolatot. A Cece és Enying közötti szakaszról Siófokra az eljutási lehetőséget az új Szekszárd – Paks – Siófok viszonylatú járat biztosítja.

Új járat indul Tolnáról és Paksról Siófokra

Új járatot indítunk Szekszárdról Tolna, Dunaszentgyörgy, Paks, Németkér, Cece, Simontornya érintésével Siófokra. Az autóbuszjárat a nyári tanszünetben, vagyis 2021. június 16. és augusztus 31. között naponta közlekedik, Szekszárdról 7:15-kor, Paksról 8:10-kor indul, ellenirányban Siófokról a kora esti időszakban 18:15-kor indul Paks érintésével Szekszárdra. Az új járatnak köszönhetően Tolnáról és Paksról már közvetlenül mintegy 1,5-2 óra alatt válik elérhetővé a Balaton fővárosa, Siófok.

Győrből közvetlen autóbuszjáratokkal a Balatonhoz

Győrből továbbra is számos közvetlen autóbuszjárat közlekedik a Balatonhoz, elsősorban a tó északi partjára Balatonalmádiba és Balatonfüredre, de a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is naponta indítunk közvetlen autóbuszjáratokat a tó déli partjára is, így már Balatonfűzfő, Balatonkenese, Balatonvilágos, Siófok, Zamárdi, Szántód is elérhető Győrből és a 82-es út térségéből közvetlen autóbuszjáratokkal.

Balatonfüred elérése továbbra is rendkívül kedvező, egész nyáron jellemzően kétóránként indulnak az autóbuszok.

A tavalyi évben bevezetett menetrend kismértékben módosul a kedvezőbb eljutási lehetőségek miatt, az alábbiak szerint.

A Győrből nyári tanszünetben naponta 6:40-kor Veszprém, Balatonalmádi, Siófok érintésével Szántódig közlekedő autóbuszjárat 20 perccel később 7:00-kor indul, míg Szántódról délután Győr felé közel 1 órával később 15:35 helyett 16:30-kor, Siófokról pedig 16:05 helyett 17:10-kor, így a járat a további megállókat is kb. 1 órával később érinti.
Kismértékben változik a Győr – Veszprémvarsány – Zirc – Veszprém – Balatonfüred útvonalon közlekedő járatok menetrendje is.a Győrből Veszprém irányába induló járatok közül a 16:40 helyett a 15:40-kor induló közlekedik tovább Veszprémtől Balatonfüredig, így egész nap 5:40 és 19:40 között egyenletesen 2 óránként, minden páratlan óra 40-kor indulnak autóbuszjáratok Győrből Veszprémbe, majd tovább a Balatonhoz, melyeket nyáron további gyorsjáratok is kiegészítenek Győrből 7:00-kor és 9:00-kor indulva.
A Veszprémből munkanapokon 7:30-kor induló autóbuszjárat naponta, és Keszthelytől közlekedik, így a kora reggeli időszakban új közvetlen eljutási lehetőséget kínálunk a Balaton északi partjáról – így többek között Badacsonyból, Révfülöpről, Balatonfüredről is – Győrbe.
A Veszprémből 8:30-kor Győrbe induló autóbuszjárat munkaszüneti napok kivételével naponta (általában hétfőtől szombatig) közlekedik, és Veszprém és Győr között több megállóhelyen áll meg.
Módosul a menetrendje a Győr és Kaposvár között közlekedő autóbuszjáratnak is, így Veszprémből naponta 9:00-kor indul gyorsjárat, míg Győrből Veszprém – Siófok – Kaposvár irányába 15:05-kor.
Szombati napokon Balatonfüredről reggel 6:50 helyett 7:50-kor indul autóbuszjárat Csopak, vasúti megállóhely érintésével Győrbe.
További módosítások a Balaton érintésével közlekedő távolsági járatoknál

A Kaposvár és Győr között Balatonlelle – Siófok – Veszprém – Zirc – Veszprémvarsány érintésével közlekedő autóbuszjáratok menetrendje is változik, az autóbuszok Siófok és Veszprém között megállnak többek között Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonfűzfő településeken is, ezáltal Kaposvárról és Győrből egyaránt könnyebben elérhetővé válik a Balaton észak-keleti partja is. Az autóbuszjáratok Győr irányába Siófoktól kismértékben módosított időpontokban érintik a megállóhelyeket, továbbá Veszprém és Győr között gyorsjáratként közlekednek, kizárólag Zircen és Veszprémvarsányban állnak meg. Győrből 15:40 helyett 15:05-kor indul Kaposvár felé, így a további megállókat is jellemzően 30 perccel korábban érinti, Siófokról 18:00-kor indul tovább Kaposvár irányába.
A Tapolca és Kaposvár között Veszprém – Siófok – Tab – Igal érintésével közlekedő autóbuszjárat Siófok és Kaposvár között módosított útvonalon, Tab helyett Zamárdi – Balatonföldvár – Pusztaszemes érintésével közlekedik, valamint Kaposvárról Tapolca irányába később, 15:15-kor indul. A módosítással a reggeli időszakban Veszprémből közvetlen eljutást biztosítunk a Balaton déli partjára a Siófok és Balatonföldvár közötti szakaszra, valamint délután vissza Veszprém irányába. A járat Tapolca irányába Veszprémből 25 perccel később, 18:30-kor indul.
A reggel 6:40-kor Budapestről Székesfehérvár – Siófok – Balatonföldvár Igal érintésével Kaposvárra közlekedő autóbuszjárat Siófok és Kaposvár között módosított útvonalon, Balatonföldvár helyett Tab érintésével közlekedik, valamint Budapestről 10 perccel korábban, 6:30-kor indul. A délutáni időszakban 15:25-kor Kaposvárról Budapestre közlekedő autóbuszjárat 55 perccel korábban, 14:30-kor indul, valamint Igal és Siófok között Balatonföldvár helyett Tab érintésével közlekedik. Ezáltal reggel Budapestről Tab, délután Tabról Budapest irányába bővül a közvetlen eljutási lehetőségek száma.
A Keszthelyről 6:20-kor Hévíz – Sümeg – Devecser – Pápa érintésével Győrbe induló autóbuszjárat csak Keszthely és Sümeg között közlekedik. Győrbe történő utazáshoz Sümegről a vasutat, Devecserből a 6:10-kor, vagy 8:20-kor induló autóbuszokat, Pápáról szintén a vasutat, vagy a 7:50-kor, 8:50-kor induló autóbuszjáratokat ajánljuk a jövőben.
A Békéscsaba és Zalaegerszeg között Orosháza – Szentes – Csongrád – Kiskunfélegyháza – Kecskemét – Dunaújváros – Siófok – Keszthely – Hévíz érintésével közlekedő autóbuszjárat egyes megállóhelyeket a korábbitól eltérő időpontokban érint, valamint a Siófok és Keszthely közötti szakaszon a Balaton déli partján az eddiginél lényegesen több helyen biztosítjuk a le- és felszállási lehetőséget, ezzel is könnyebbé téve a tó közvetlen elérhetőségét az Alföld számos településéről. Részletes menetrend: 1499 Békéscsaba – Kecskemét – Siófok – Zalaegerszeg
Változik a regionális autóbuszjáratok menetrendje is a Balaton térségében

Veszprém – Litér – Balatonfűzfő – Balatonakarattya – Balatonvilágos – Siófok

Új menetrend szerint, a korábbinál gyakrabban, rövidebb menetidővel és a vasúti közlekedéssel összehangolva közlekednek az autóbuszjáratok Veszprém és Siófok között. A változás főbb elemei a következők.

Veszprém és Siófok között egész nap a korábbinál gyakrabban, jellemzően óránként indulnak az autóbuszjáratok, így elsősorban a nyári tanszünetben munkanapokon és hétvégén is több járat közlekedik a két város között.
Az autóbuszjáratok rövidebb menetidővel közlekednek, így a távolsági járatok egységesen jellemzően 55 perc, a helyközi autóbuszjáratok 60 perc menetidővel biztosítják a két város közötti eljutási lehetőséget.
A Siófokról induló autóbuszjáratok többsége óra :10 perckor indul az autóbusz-állomásról, így csatlakozást vesznek a Nagykanizsa/Keszthely – Fonyód – Balatonlelle felől érkező vonatoktól, így a Balaton déli partjáról egyetlen átszállással biztosítunk eljutási lehetőséget Balatonvilágos, Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonfűzfő, Litér és Veszprém településekre. A csatlakozást ellenkező irányba Veszprém felől is biztosítjuk.
Az autóbuszjáratok többsége Veszprémben a vasútállomásig, illetve a vasútállomástól közlekedik úgy, hogy csatlakozást biztosítanak a Szombathely és Zalaegerszeg felől és felé közlekedő vonatokhoz. Ezáltal a Balaton észak-keleti része többek között Ajkáról, Devecserből, Sárvárról, Szombathelyről is egyetlen átszállással lesz elérhető jellemzően kétóránként.
Új járatot közlekedtetünk a nyári tanszünetben jellemzően csütörtökön, pénteken és szombaton Siófokra Veszprém, vasútállomásról 20:35, Veszprém, autóbusz-állomásról 20:45-kor indulva, Siófokról Veszprémbe pedig hajnali 2:40-kor jellemzően pénteki, szombati és vasárnapi napokon.
Siófok – Balatonvilágos – Enying

Enying és Siófok között közlekedő autóbuszjáratok közül Siófok felől 3 – munkanapokon 9:30-kor, illetve 13:00-kor, valamint naponta 19:35-kor -, míg Enying felől további 2 járat – naponta Enyingről 13:00-kor, továbbá munkanapokon 16:00-kor – Balatonaliga és Balatonvilágos érintésével közlekedik, bővítve a vasúttal nehezebben elérhető településrészeknek Siófokkal történő kapcsolatát, illetve növelve az enyingi térség további balatoni elérhetőségeit.

Siófok – Balatonszabadi – Siójut – Ádánd

A térségben a jelenleginél egyenletesebb eljutási lehetőséget biztosító, ütemes jellegű, könnyebben megjegyezhető menetrend kerül kialakításra. A járatok csatlakozást biztosítanak Siófokon a Székesfehérvár – Budapest, valamint Nagykanizsa, Keszthely irányába közlekedő vonatokhoz, illetve az országos autóbuszjáratokhoz is.

A járatok munkanapokon délelőtt és este jellemzően óránként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyenletesen 30 percenként, de a reggel 8:00 órás munka- és iskolakezdéshez igazodva ennél is sűrűbben közlekednek. A hétvégi időszakban a jelenlegivel közel azonos marad a járatsűrűség.
A járatok csatlakoznak a Budapest, illetve Fonyód felé induló, illetve az ezekből az irányokból érkező vonatokhoz, mivel Siófok, autóbusz-állomásra jellemzően óra 45-kor érkeznek, illetve onnan általában óra 10-kor, vagy 20-kor indulnak. Az eddigieknél jelentősen rövidebb várakozási idővel nyílik átszállási lehetőség az országos autóbuszjáratokra is, amelyekkel a vasút által közvetlenül nem elérhető nagyvárosokba lehet eljutni.
A reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyes járatok összekötésre kerülnek a Balatonföldvár – Zamárdi felől érkező, vagy ebbe az irányba induló autóbuszokkal, így átszállásmentes eljutási lehetőség nyílik a Siófok nyugati városrészében elhelyezkedő iskolák, illetve munkahelyek (pl. a Kórház) felé. Természetesen ezek a járatok nem csak Siófok területén vehetőek igénybe, hanem távolabbi úticélok elérésére is (Zamárdi, Balatonföldvár, Balatonendréd, Balatonszárszó, Kötcse, stb.) használhatóak. Részletes menetrend: 6051, 6053
A térség települései továbbra is elérhetőek a Siófok és Tab között közlekedő, Ságvárt is érintő járatokkal.
Siófok – Balatonszéplak – Zamárdi – Balatonendréd

A térségben a jelenleginél egyenletesebb eljutási lehetőséget biztosító, ütemes jellegű, könnyebben megjegyezhető menetrend kerül kialakításra.

A járatok munkanapokon délelőtt és este, valamint hétvégén jellemzően kétóránként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban pedig óránként, de a reggel 8:00 órás munka- és iskolakezdéshez igazodva ennél is sűrűbben közlekednek.
A járatok egy könnyebben megjegyezhető, egyenletes, jellemzően ütemes menetrend szerint közlekednek. A Siófok és Zamárdi közötti szakaszon a Siófok és Kötcse között közlekedő 6038-as vonal járataival fonódva 60 perces egyenletes követést biztosítanak.
Siófokon rövid várakozási idővel csatlakozás biztosított a Budapest felől érkező vonatokról, ezáltal a Siófok és Zamárdi között elhelyezkedő – a vonatok által közvetlenül nem érintett – megállóhelyek is elérhetővé válnak egy vonatról buszra történő átszállást követően. Ez a kapcsolat ellenkező irányban is működik, tehát Budapest felé is kényelmesebbé válik az utazás.
A reggeli csúcsidőszakban néhány járat összekötésre kerül a Balatonszabadi felé közlekedő autóbuszokkal, így közvetlen, átszállásmentes eljutási lehetőséget biztosítunk a Siófok keleti részén elhelyezkedő munkahelyek, valamint Balatonszabadi, Ádánd felé.
A nyári tanszünetben hétvégi napokon a korábbinál több járat közlekedik Siófok és Balatonendréd között.
Siófok – Zamárdi – Balatonszárszó – Szólád – Teleki – Nagycsepely – Kötcse

A térségben a jelenleginél egyenletesebb eljutási lehetőséget biztosító, ütemes jellegű, könnyebben megjegyezhető menetrend kerül kialakításra. A nyári időszakban a jelenleginél több közvetlen járattal lehet eljutni Siófokra.

A járatok jellemzően kétóránként közlekednek Balatonszárszó és Kötcse között, a nyári időszakban hétvégén a jelenleginél több járat Siófokig közlekedik. A reggeli 8:00 órás munka- és iskolakezdéshez igazodva ennél gyakrabban járnak az autóbuszok.
A járatok egy könnyebben megjegyezhető, egyenletes, jellemzően ütemes menetrend szerint közlekednek. A Siófok és Zamárdi közötti szakaszon a Siófok és Balatonendréd között közlekedő 6016-os vonal járataival fonódva 60 perces egyenletes követés alakul ki.
Siófokon rövid várakozási idővel csatlakozás biztosított a Budapest felől érkező vonatokról, ezáltal a Siófok és Zamárdi között elhelyezkedő – a gyorsvonatok által közvetlenül nem érintett – megállóhelyek is elérhetővé válnak egy vonatról buszra történő átszállást követően. Ez a kapcsolat ellenkező irányban is működik, tehát Budapest felé is kényelmesebbé válik az utazás.
A reggeli időszakban Siófok felé közlekedő járat összekötésre kerül a Balatonszabadi felé induló autóbusszal, így átszállásmentes kapcsolat jön létre a Siófok keleti részén lévő munkahelyekkel.
Balatonszárszó vasútállomáson csatlakozás biztosított a Fonyód – Balatonlelle felől, illetve felé közlekedő vonatokhoz. Ugyanitt a Budapest felé, valamint felől érkező vonatokhoz csatlakozik autóbusz azokban az időpontokban, amikor nincs közvetlen járat Siófok irányába, vagy irányából.
Siófok – Zamárdi – Szántód-rév – Balatonföldvár – Pusztaszemes – Bálványos

A térségben a jelenleginél egyenletesebb eljutási lehetőséget biztosító, ütemes jellegű, könnyebben megjegyezhető menetrend kerül kialakításra. A nyári időszakban a jelenleginél több közvetlen járattal lehet eljutni Siófokra.

Ütemes jellegű menetrend kerül kialakításra, a járatok menetrend szerint óra 00-kor indulnak Siófokról és óra 19 perckor érkeznek Zamárdi vasúti megállóhoz ahol átszállás biztosított a Budapest felől érkező vonatokról. Ellenkező irányban óra 38-kor érkeznek Zamárdi vasúti megállóhoz, ahol átszállást biztosítunk az óra 54-kor a főváros felé induló vonatokra.
A járatok Szántód-rév, majd Balatonföldvár érintésével közlekednek Pusztaszemes – Kaposvár vagy Bálványos felé.
Siófok és Szántód-Kőröshegy között a nyári időszakban jellemzően óránként indul autóbuszjárat, melyek csatlakoznak a főváros felől és felé közlekedő vonatokhoz
A nyári szezonban a jelenleginél több járat közlekedik Siófokig, főként a hétvégi időszakban.
Siófok – Zamárdi – Balatonföldvár – Balatonszárszó – Balatonlelle – Fonyód

A déli part mentén a vasúttal összehangolt autóbusz-hálózatot alakítunk ki. A vonatokhoz több átszállási ponton csatlakozó autóbuszokkal elérhetőek lesznek azok a megállók, amelyek a vasútállomásoktól távolabb helyezkednek el, ezzel kényelmesebbé téve az utazását azon utasaink számára, akik a Balaton eléréséhez a közösségi közlekedést veszik igénybe. A csatlakozások a nyári tanszünet tartama alatt a hét minden napján elérhetőek.

Zamárdi vasúti megállóhelynél csatlakoznak járataink az oda minden óra 04 perckor Budapest felől érkező vonatokhoz. Ezeket a járatokat azoknak érdemes igénybe venniük, akik Balatonföldvár és Balatonlelle között, a vasútállomásoktól távolabb eső megállókhoz kívánnak eljutni. Az autóbuszok menetrend szerint óra 12 perckor indulnak a fent említett megállóból. Ellenkező irányban az autóbuszok óra 43 perckor érkeznek Zamárdi vasúti megállóhelyhez, ahonnan óra 54 perckor utazhatnak tovább Székesfehérvár – Budapest felé vasúton.
Járataink jellemzően óra 30 perckor indulnak Balatonlelle vasúti megállóhelytől Balatonboglár – Fonyód felé, így az oda óra 24 perckor érkező vonatokhoz adnak csatlakozást. Ellenirányban a Fonyód felől érkező járatok óra 21 perckor érkeznek Balatonlelle vasúti megállóhelyhez, ahonnan óra 36 perckor indul vonat a Főváros felé. A 7-es úton elhelyezkedő megállók vonzáskörzetébe utazóknak így jelentősen könnyebbé válik az uticéljuk elérése.
A csatlakozási lehetőségek a nyári tanszünet tartama alatt a hét minden napján rendelkezésre állnak. Jellemzően reggel 9.00 és este 19.00 között Budapest felől, illetve felé minden vonathoz átszállási lehetőséget biztosítunk a Siófok és Fonyód között található autóbusz-megállókba, illetve megállókból.
A térségben a jelenleginél egyenletesebb eljutási lehetőséget biztosító, ütemes jellegű, könnyebben megjegyezhető menetrend kerül kialakításra. A nyári időszakban munkanapokon napközben Siófokról Balatonlelle, illetve Fonyód felé minden óra 00 és 30 perckor indul autóbusz, vissza irányban Balatonlellétől jellemzően óra 10 és 30 perckor az indulnak az autóbuszok.
A Balatonlellétől déli irányba induló járatok a korábbiaknál pontosabban és gyakrabban csatlakoznak majd a vonatokhoz.

A csatlakozási lehetőségek a nyári tanszünet tartama alatt a hét minden napján rendelkezésre állnak.
Az országos autóbuszjáratok jellemzően óra 45 perckor indulnak Balatonlelléről Kaposvár, illetve Pécs felé, így mind a Fonyód, mind pedig a Siófok felől érkező vonatokról lehetőség nyílik az átszállásra. Ellenkező irányban óra 10, vagy 20 perckor érkeznek az autóbuszok Balatonlellére, így Fonyód és Siófok felé is kényelmes átszállás lesz biztosított.
A hivatásforgalmi igények kedvezőbb kiszolgálása érdekében Siófokról új járat indul 19:00-kor, amely Balatonlelle érintésével munkanapokon Kaposvárig, szabad- és munkaszüneti napokon pedig Gamásig közlekedik.
A nyári tanszünet tartama alatt szabadnapokon 20:45-kor is indul járat Balatonlelléről Kaposvárra.
Fonyód – Balatonmáriafürdő – Marcali

A nyári időszakban Fonyód és Balatonmáriafürdő között a korábbiaknál több járat közlekedik.
A Balatonfenyves és Fonyód közötti – a vasút által nem érintett – megállókból Fonyódon átszállást biztosítunk a Budapest felől érkező, illetve Budapest felé induló vonatokhoz.
A hivatásforgalmi utazásokat kiszolgáló járataink a megszokott menetrend szerint közlekednek, de a vasúti és autóbuszos csatlakozások miatt az indulási időpontok kismértékben módosulnak.
Nagyatád – Marcali – Balatonmáriafürdő – Keszthely – Hévíz

A Nagyatád – Marcali – Keszthely – Hévíz viszonylatban egy új, ütemes jellegű menetrend kerül kialakításra, amely számos relációban nyújt új, a korábbinál jobb eljutási lehetőséget utasainknak. Számos jellemzően Nagyatád és Marcali, valamint Marcali és Keszthely – Hévíz között közlekedő autóbuszjárat összekötésre kerül, ezáltal új, átszállásmentes kapcsolatok jönnek létre egymástól távolabb elhelyezkedő települések között is, továbbá az autóbuszjáratok Balatonmáriafürdőn csatlakozást biztosítanak elsősorban a Budapest felé és felől közlekedő vonatokhoz.

Munkanapokon Nagyatád és Keszthely között jellemzően 2 óránként közlekednek az autóbuszok, melyek Balatonmáriafürdő vasútállomáson csatlakozás biztosítanak a Budapest – Siófok – Fonyód felől érkező, illetve oda induló vonatokra. A hétvégi időszakban jellemzően csak Balatonmáriafürdőig közlekednek járataink, ugyanakkor a vasúti csatlakozás ebben az időszakban is biztosított.
Több autóbuszjárat közlekedik Marcali és Keszthely között, így jellemzően óránként indítunk autóbuszjáratokat, melyek Balatonmáriafürdőn szintén csatlakozást biztosítanak a vasúthoz, ezáltal az autóbuszjáratokról átszállási lehetőség lesz Fonyód – Siófok – Budapest felé közlekedő vonatokra minden órában, a hét inden napján a hajnali óráktól estig. A csatlakozások ellenkező irányban is biztosítottak.
Marcali és Böhönye között egész nap egyenletesen 60 percenként közlekednek az autóbuszok, a csúcsidőkben pedig ennél is gyakrabban. Az óránként közlekedő járatok egy része gyorsjáratként közlekedik, illetve a járatok egy része Böhönyétől Kaposvár, illetve Nagyatád felé közlekedik tovább.
Naponta 10 alkalommal Balatonmáriafürdő vasútállomásnál átszállási lehetőséget biztosítunk a Nagykanizsa felé, illetve felől közlekedő vonatokhoz is, ezáltal a dél-zalai városból is kedvezőbb eljutási lehetőséget biztosítunk Marcaliba.
Balaton északi partját, Balaton-felvidéket érintő változások

A Balaton északi partját érintő vasúti fejlesztésekhez kapcsolódóan, jelentős mértékben javulnak az autóbuszos csatlakozások a 26-os, illetve 29-es vasútvonalakon közlekedő vonatokhoz. A Balaton-felvidék több települése is a korábbiaknál jobb kiszolgálást kap a menetrendi fejlesztéseknek köszönhetően.

A menetrendi változások részletesen:

új a vasútra rá-, illetve elhordó járatok közlekednek Révfülöp, Kővágóörs, Balatonhenye, Köveskál, valamint Zánka települések térségében,
a korábbiaknál több csatlakozási lehetőség kerül kialakításra Nagyvázsony irányából – érintve a Nivegy-völgy településeit – Zánka-Köveskál vá. irányába,
Balatonfüred irányából Balatonszőlős-Pécsely-Vászoly-Dörgicse útvonalon a korábbiaknál több járat éri el a Balaton-partot Balatonakaliig közlekedve, illetve Balatonfüreden a járatok jelentős része vasúti csatlakozást biztosít,
Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomásról – a vonatokhoz csatlakozva – Szigligetet feltáró körjáratok indulnak – írja a volanbusz.hu.