Június 1-jén többezren gurulnak a klímaváltozás ellen (travelo.hu)

Június 1-én, Veszprémben rendezik meg az első Rolling Day-t, ahol minden alternatív guruló közlekedési eszközzel felvonulhatnak a résztvevők, demonstrálva, hogy környezetszennyezés nélkül is lehet közlekedni.  A helyszínen különböző sporteszközöket is kipróbálhatnak az érdeklődők a szervező, Decathlon sportáruház jóvoltából.

Más európai országokban már jelentősen elterjedt az alternatív közlekedés: Berlinben például tízezer elektromos roller van, Párizsban körülbelül ötezer, Budapesten pedig egyelőre csak 200 darab, de két-három év múlva már itthon is rengeteg, különböző gurulóeszközzel közlekedő lesz az utcákon – idézi a travelo.hu a szervezőket.

A rendezvény egyik célja, hogy ezeket a kétkerekű járgányokat népszerűsítse, hiszen praktikusak, a használatuk egyszerű és környezetkímélő. A közelgő felvonulás célja az is, hogy felkészítsék a gyalogosokat és a gépjárművek vezetőit a legújabb guruló eszközök érkezésére és az azokkal való közlekedésre.

A rendezvénynek saját indulója is lesz, ami az UP! frontembere, Újvári Péter szerzeménye, aki egyben a rendezvény főszervezője is – áll az esemény közleményében.

Veszprém után Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon és Budapesten is megrendezik a nyár folyamán a Rolling Day névre keresztelt eseményt.