Július közepén a Balaton felett repülnek a Red Bull Air Race versenyzői (welovebalaton.hu)

Ha bírjátok az extrém helyzeteket, nevesítve a száguldást, és mellé még a balatoni lángost is szeretitek, akkor különösen érdekes lehet a hír, hogy az ikonikus budapesti helyszínt követően idén Zamárdiba helyezi magyar bázisát a Red Bull Air Race világbajnokság. Azaz július 13-14-én akár egy SUP-on vagy gumimatracon ringatózva is figyelemmel követhetitek a világ legjobb pilótáinak versenyét.

A kétnapos, ingyenesen látogatható rendezvény nem csak a repülés rajongói számára kikapcsolódási lehetőség, hiszen szárazföldi programokból sem lesz hiány. Szombaton és vasárnap a Gravity Academy Trial biciklis csapat, Horgas Péter parkouros, a Freestyle Foci, valamint B-girl és B-boy breakesek műsorát nézhetjük meg a parton, de lesznek még pörgős DJ szettek is: mindkét napon élő DJ párbajra számíthatunk. A szervezők persze gondolnak a gyerekekre is: ők például ugrálóvárban játszhatnak majd.

Azok, akik szeretnék aktív pihenéssel tölteni a hétvégét, a gaming sátrakban kipróbálhatják a szimulátorokat, különböző konzolokat és a retro számítógépeket is, a focirajongók pedig FIFA mérkőzésekre hívhatják ki egymást az óriás LED fal segítségével.

A Red Bull Air Race versenyzői mellett egyedi bemutatóval készül Besenyei Péterműrepülő világbajnok, akit nemes egyszerűséggel csak a sportág keresztapjaként definiálnak. De Zamárdiba látogat a Red Bull világszerte kuriózumnak számító történelmi repülőgép flottája is, amely a legkülönlegesebb légi járművekkel hasít át a Balaton felett – írja a welovebalaton.hu.

A légi és szárazföldi események mellett a tavon is különleges programok lesznek: a hazai hírességekhez és sportolókhoz csatlakozva közös SUP-olásra cserélhetjük a matracon ringatózást a hétvégén. Az ingyenes programon szombaton és vasárnap is irányított túrákkal várják az érdeklődőket, amire lehet akár saját SUP-ot hozni, de a szervezők készülnek extra darabokkal is. A vízi programok közül Szóláth Szebasztián wakeboard világbajnok műsora izgalmasnak ígérkezik.

A hétvége fő látványossága a Red Bull Air Race versenye lesz. A balatoni a négy állomásból álló szezon harmadik fordulója, július 13-án szombaton a kvalifikációs fordulókat, 14-én vasárnap pedig a döntőket lehet végigizgulni. A tabellát jelenleg a japán pilóta, Joshide Muroja vezeti, mögötte a címvédő cseh Martin Sonka áll, így egy izgalmas, kiélezett versenyre számíthatunk. A futammal kapcsolatban további információkat és híreket ITT találtok.