Balatonfüreden megnyílik az új vitorlásközpont kikötő része jövőre (Index/hunsail.hu)

A Magyar Vitorlás Szövetség Nagyhajós Bizottsága eddig főleg a nagyhajós versenyzés kérdéseivel foglalkozott, mostantól erősödik a szabadidős vitorlázók képviselete, és többet foglalkoznak majd általános hajózási kérdésekkel. A másik újdonság a Versenyek Tisztségviselőinek Bizottsága létrehozása – mondta a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke a hunsail.hu-nak adott interjújában. Várhatóan az év első felében megnyílik az új balatonfüredi vitorlásközpont kikötő része is.

 

Gerendy Zoltán úgy véli: 2021 izgalmas év lesz, amely elsősorban az olimpiáról szól majd.

A szervezet a taorendszer átalakítása miatt jövőre inkább a szponzori megállapodásokból igyekszik növelni a bevételeit. Szerinte ha sikerül jó megoldásokat találni, akkor akár meg is duplázható az idei évre e forrásból betervezett 50–55 millió forintos bevétel. A kikötőhelyek után beszedendő szövetségi támogatás ötletét egyelőre elvetették.

Az elnök szerint szerint fontos lenne az Európai Négy Tó vitorlás-versenysorozat megszervezése, már megkezdődtek az egyeztetések, de ez a terv leghamarabb 2022-ben válhat valóra. Az elnök szerint amiről még nincs döntés ezzel kapcsolatban, hogy milyen hajóosztályok számára rendezzék meg. Úgy fogalmazott, a legizgalmasabb nagy katamaránok közül nem sokan vállalnák, hogy mind a négy versenyen elindulnak, például szállítási nehézségek miatt. „Valószínűleg valamilyen One Design osztályban kellene gondolkodnunk, amelyben egy viszonylag nagy, színvonalas mezőny csatája négy versenyen át tartó izgalomról gondoskodna, persze online látványos élő közvetítéssel, a széles sportrajongótáborhoz közel hozva a sportágat” – tette hozzá.