Jövőre a négy helyett egynaposra rövidül a Balaton Szupermaraton

A Budapesti Sport Iroda bejelentette, hogy a 2021-ben 14. alkalommal megrendezésre kerülő Spuri Balaton Szupermaratont a koronavírus járvány által előidézett bizonytalanság miatt a szokásos 4 napos helyett rövidített formában, 1 nap alatt, egy 53 km-es szakaszon rendezik meg.

A szervezők közleményükben kifejtik: nincs könnyű dolguk sportesemény-szervezőként sem idén, sem akkor, ha a jövő év első hónapjaira tekintenek előre. Lényegesen könnyebb lenne, ha a verseny nem márciusban, hanem legalább 1-2 hónappal később, vagy ősszel lenne. De nincs ilyen szerencséjük, ez az esemény kora tavaszi. Ráadásul 4 napos, sokáig együtt mozgó tömeggel, közös szállásokkal, egy autóba zsúfolódott futókkal.

Vajon mekkora biztonsággal foglalhatjuk le 3 balatoni hotel szinte teljes kapacitását március végére? Vajon hogy egyeztethetünk közel 40 balatoni településsel rajt-cél-, váltó- és frissítőhelyszínekről? Vajon mit mondhatunk közel 3000 futónak, aki arra készül, hogy március végén 4 nap alatt körbefutja a Balatont?És ez még csak a szervezési jéghegy csúcsa…

-írják. Kifejtik: a két szélsőség helyett próbáltak egy arany középutat találni, a Balaton Szuper Maraton 2021-ben 1 napos lesz.
lerövidített távval. Az 53 kilométeren egyéni és 3 fős csapat indulhat (Balatonfüred – Siófok), de lehet jelentkezni a Maratonra (Alsóörs – Siófok), a Félmaratonra (Siófok) és a Negyedmaratonra is.  (Siófok)

További részletes eseményinformáció és a nevezés megnyitása januárban várható.