Jótékonysági verekedést rendeztek Siófokon – a HírBalaton szilveszteri álhírei

Több okból is rendkívüli évnek bizonyult 2020 a Balaton-régióban. A jótékonysági verekedéstől, és mederbe tervezett bicikliúttól kezdve a parti toronyépítésig sok minden történt az egyre népszerűbb üdülőrégióban.

Jótékonysági verekedést és körversenyt szerveztek Siófokon a Covid miatti klubbezárások következtében munka nélkül maradt biztonsági őröknek és kidobóknak. A vidám vetélkedők során első helyen végzett a balatonboblári szánsájn diszkó kiválósága, Kala Pál 60 centiméteres véraláfutásával. A helyi gyorsétterem ingyenes Mcdöglesz menükkel járult hozzá a karitatív eseményhez.
***
Aggasztóan ritkul a nádas a Balaton partján, amelyet bizonyos körök számlájára és a hozzájuk köthető építkezések terhére rónak egyes természet és jogvédő szervezetek. A vádakban érintett, Balaton a Balatonért passzivista szervezet vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy nem érti még a felvetést sem, hiszen idén is 12 tóparti településen lépett fel Nádas György humorista.
***
A világ legmagasabb épületét kívánják felépíteni arab befektetők a balatoni obszervatórium szomszédságában, közvetlenül a tó partján. A Burzsuj Arab nevű építmény gigantikus tornya a tervek szerint elérheti az 1200 méteres magasságot. Független kutatóintézetek vizsgálták, hogy az épület mennyiben befolyásolja majd az obszervatórium mérési eredményeit. A szakértői jelentések szerint egy ilyen magas épület a szomszédságban csak jót tehet a bázison folyó munkának, mert az árnyékában hűvösebb lesz, és ez javíthatja a meteorológusok közérzetét.
***
Köztestületi horgászversenyt nyert Balatonharács polgármestere, mivel ő nyújtotta be idén a legtöbb kifogást.
***
Kerékpárút épül a Balaton medrében Tihany és Zamárdi között. Felkészülvén a globális felmelegedés okozta kiszáradásra, a Turisztikai Segédhivatal kezdeményezése alapján uniós forrásból kívánják megvalósítani a jövőbemutató tervet. Az építkezések megkezdése 2022-ben kezdődhet el, az innovációs hivatal addig megpróbálja a kerékpárúton dolgozó közmunkások számára kifejlesztetni a víz alatt is szívható cigarettát és a vákuumos keserűlikőrös üveget.
***
Már a pozsonyi csatát is megkapóan új megvilágításba helyező magyarságkutató intézmény legújabb kutatási eredményei szerint nem kizárt, hogy igazából Balatonföldvárnál süllyedt el 1912-ben a Titanic. Az elmélet alapján a jéghegy valójában egy csillagkapu volt a Szíriuszra, ahonnan továbbpattant a hajóóriás a Balatonhoz, és ott mohón beitta a szent anyaföld iszapja. Bizonyítékként a kutatóintézet munkatársa, Dr. Pilis Csaba azt érzékeltette egy ábrán, hogy a Titanic igazából hosszában elfér a meder alján.
***
Megtelt a Balaton kikötőkkel, ezért a régió végre kinevezett főépítésze a tóparttól némileg távolabb javasolja megépíttetni a következőt, méghozzá a Balaton-felvidék Natura 2000-es védettségű lakópark-dzsungelében, ami az üdülőövezet újabb turisztikai attrakciójává nőheti ki magát a jövőben.