Jótékonysági pétanque-versenyt rendeznek Szigligeten (Magyar Nemzet)

A szigligeti Balaton Sportegyesület Fogd a golyót – Triplett Pétanque verseny címmel rendezi meg a jótékony sporteseményt. A verseny célja a közszférában dolgozók ingyenes, professzionális fogászati ellátásának támogatása.

Az idén új ötlettel állt elő a pétanque-ban jeleskedő szigligeti Balaton Sportegyesület. Jótékonysági versenyt rendeznek Fogd a golyót címmel, amellyel a Dental Caritas működését – akik a közszférában dolgozók ingyenes fogászati ellátását látják el – támogatják – írja a Magyar Nemzet.

Az eseményt Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter nyitja meg, aki tavaly ismerkedett meg a Balaton Sportegyesülettel egy szigligeti diákversenyen.

A rendezvény fővédnöke, Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA-Rescue24 parancsnoka.
A Balaton Sportegyesület 2016 óta van jelen a magyar pétanque sport életében. Rövid fennállása óta rendezvényeivel, mint nemzetközi edzőtáborok és kupák vagy a tavaly első ízben megrendezett Balaton Pétanque Fesztivál – nemzetközi pétanque versenynapokkal beírta magát a pétanque világába. Az elmúlt években 22 ország versenyzői látogattak el Szigligetre rendezvényeikre, többen tengerentúli országokból.

Tavaly klubunk fiatal lányai a női junior Európa-bajnokságon történelmet írtak. Fonyódi Léna a precíziós kilövő Eb-n ezüstérmes lett. A csapatjátékban pedig a Nemzetek Kupája 2. helyezést szereztük meg. A Magyar Pétanque Szövetség 33 éves fennállása óta ezeket az eredményeket még senki sem érte el

– mondta el Havasi Rita, a Balaton Sportegyesület elnöke, aki a jótékonysági versenyről röviden adott ismertetést.

A Fogd a golyót – Triplett Pétanque verseny célja a közszférában dolgozók ingyenes, professzionális fogászati ellátásának támogatása. A nevezési díjak a Dental Caritas támogatását szolgálják.

1. állomás: 2023. április 15. 9.00 – Szigliget, Sportcentrum. 2. állomás: 2023. május 7. 9.00 – Debrecen, Egyetemi Sportcentrum.

Három kategóriában lehet indulni:

  1. Közszférában dolgozók, akik saját maguk és kollégáik egészségéért játszanak, továbbá bárki, akit érdekel a pétanque, és kipróbálná a játékot.
  2. Versenyengedéllyel rendelkező játékosok, akik játékukkal támogatják a verseny célját.
  3. 14 év alatti tanulók, akik pedagógusaikért játszanak.