Jót tesz a hosszú hétvége a Nyitott Balatonnak (turizmus.com)

Sok szálloda már az előfoglalásokkal megtelt, de a Nyitott Balaton elnevezésű akció szervezői azt javasolják, hogy ez senkit se riasszon el az utazástól.

Számos jó minőségű szállás épült az utóbbi években, amelyek még nem működnek teljes kihasználtsággal és felfedezésre várnak. A helyek felfedezésére kiválóan alkalmas az ősz, amikor a kampány keretében 129  rendezvénnyel várják  a turistákat a Balatonnál- írja a turizmus.com.

A programsorozathoz 155 szálláshely és 90 vendéglátóhely is csatlakozott, akik kedvezményekkel várják a vendégeket. A kampány célja,  hogy ne csak nyáron, hanem ősszel  is vonzó legyen a Balaton  – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Nyitott Balaton elnevezésű akciót október 4-én kezdték és november 04-ig tart. Számos olyan program van közöttük, amely éppen erre a hétvégére esik. Sok vendéget várnak  a balatongyöröki Becehegyi Bortúrára (október 20.), a Nagybereki Töpörtyű Fesztiválra (október 20.). A tó partjáról érdemes elutazni Zalakarosra is, ahol három napon át vásári hangulatba öltözik a város.

Az akció keretében külön figyelmet szentelnek a gyerekeknek is. Jó példa erre a gyenesdiási tematikus programsorozat is, amely a Természet Házában izgalmas geológiai, élőhely-ismereti eseményekkel várja a családokat.

A legkisebbeket több helyen várja majd Füred Kapitány is, a balatoni mesehős, aki Csapody Kinga, Irány a Balaton című mesekönyve alapján szervez kincsvadászatokat. Ezzel párhuzamosan Balatonföldváron is tartanak mesetúrát és kalandos oknyomozó sétákat.