Jézuska Expressz Balatonfüreden (balatonfured.hu)

42 füredi gyermek kapott karácsonyi ajándékot egy füredi vállalkozó kezdeményezte adományozási akció keretében. 23 szociálisan rászoruló helyi családot kerestek meg azzal a kéréssel, hogy írják le, a gyerekek mit szeretnének karácsonyra. Mindenki kívánságát teljesítették.

Megható leveleket kaptunk a családoktól, olykor el is érzékenyültünk az üzeneteken. Az volt a cél, hogy mindenki megkapja azt, amit szeretne, aki több kívánságot írt, azokat is teljesítettük – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Vogronics Katalin. A füredi vállalkozó a gyűjtés ötletével Holczer András alpolgármestert kereste meg, rajta keresztül kapták meg az önkormányzattól a balatonfüredi szociálisan rászoruló családok elérhetőségét.

A gyerekek játékokat kértek, a tinédzserek elsősorban ruhákat és sminkkészletet, de volt gitár és focilabda is a kérések között. A kezdeményezéshez 32, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Az ajándékokat már el is vitték az érintett családoknak.

Nagyon jó érzés volt átadni az ajándékokat, látni a gyerekek örömét. Mindenképpen szeretnénk folytatni a Jézuska Expressz nevű adomány akciónkat, bízom benne, hogy jövőre még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez – mondta Vogronics Katalin, akinek az akcióval nem titkolt szándéka az is, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi lakosokat és a nem itt élő, de a városhoz kötődő vállalkozókat illetve a visszatérő nyaralókat.