Csökkenhet a várólista az MR- és CT-vizsgálatokra Veszprém környékén (MTI)

Megnyitotta az észak-balatoni régió első, speciális vizsgálatokra is felkészített képalkotó nagydiagnosztikai központját Veszprémben a TritonLife Csoport – tájékoztatta a magánegészségügyi szolgáltató pénteken az MTI-t.

 

A közlemény szerint a centrumot a legmodernebb technológiával szerelték fel, fejlesztésére egymilliárd forintot fordított a TritonLife.A 680 négyzetméteres diagnosztikai központ jelenleg 11 szakorvossal és 7 magasan képzett szakdolgozóval működik. Arra számítanak, hogy évente 20 ezer beteg képalkotó diagnosztikai vizsgálatát tudják elvégezni. A jelenlegi nyitvatartási rend mellett évente maximum 6240 MR, 4680 CT, 9360 röntgen és 2500 ultrahang vizsgálat végezhető, de nagyobb igény esetén a működési idő bővítésével tovább növelhető a vizsgálatok száma – közölték.

A közlemény idézi Haraszti Pétert, a TritonLife alapító-vezérigazgatóját, aki elmondta: a már működő veszprémi TritonLife járóbeteg-ellátó rendszert kiegészíti a radiológiai diagnosztikai központ, amivel újabb lépést tettek az észak-balatoni régió komplex kiszolgálása és ellátása érdekében.

Az új központ része a TritonLife Csoport országos terjeszkedési stratégiájának, a következő időszakban más vármegyékben szintén megjelenik a csoport a képalkotó diagnosztika területén is – jelezte az alapító-vezérigazgató.

A TritonLife Csoport nettó árbevétele 17,3 milliárd forint volt tavaly, a 2021-ben elért 11,5 milliárd forint után.

A magánegészségügyi szolgáltató tájékoztatása szerint a TritonLife központjai országszerte már 8 városban – Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár, Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely -, 15 helyszínen elérhetők. Jelenleg 6 magánkórház, 7 járóbeteg-klinika, laborhálózat és egy radiológiai diagnosztikai központ tartozik a hálózathoz.

A csoport által foglalkoztatott orvosok száma 2022-ben 40 százalékkal 635-re emelkedett, a szakdolgozók és egyéb foglalkoztatottak létszáma pedig 78 százalékkal 544-re nőtt. Tavaly 7200 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 350 ezer orvos-beteg találkozás történt szakorvosi intézményeikben.