Jelentős forgalmirend-változások Veszprém belvárosában

Több változás lép életbe a közlekedésben vasárnaptól és hétfőtől az épülő kettős körforgalmi csomópont miatt a veszprémi belvárosban.

A Veszprémi Napló beszámol a beruházás második üteméhez kapcsolódó változásokról. A beruházás helyszínét lezárják, emiatt a Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcák zsákutcává válnak június 10-én, vasárnaptól. A változás miatt a Kórház utcáról csak jobbra lehet kihajtani, az Almádi út felől az észak-déli tengely felé kell kerülni.

A Vitéz utcát egyirányúvá alakítják a Bajcsy-Zsilinszky utca felé, így a Mártírok útja felől a belváros felé haladók abba az irányba kerülhetnek. Június 11-én, hétfőtől megszűnik a jelzőlámpás forgalomirányítás a Brusznyai utca-Mindszenty utca-Mártírok útja csomópontban, és emiatt megszűnik a Hotel-buszmegállóhoz vezető gyalogátkelőhely. A gyalogosok a gyorsétterem és a bank közötti zebrán vagy a Budapest út-Jutasi úti körforgalmi aluljárón keresztül közlekedhetnek.

A munkálatok miatt megszűnik a Mártírok úti, távolsági autóbusz-megálló, ezért a Balatonfüred irányába tartó járatok a Budapest út-Jutasi úti körforgalmi csomópontból az észak-déli összekötő úton haladnak majd, az utasok az Ádám Iván utcai megállót használhatják. A Füredi út felől érkező távolsági járatok a Stadion utcai jelzőlámpás kereszteződésben jobbra fordulnak, és a Cserepes utcai megállóban állnak meg, tájékoztatta munkatársunkat a városfejlesztési iroda. A helyi autóbusz-közlekedés hotel előtti megállói megmaradnak, az éppen adott munkafázishoz igazodó ideiglenes forgalomkorlátozás mellett üzemelnek.

A veol.hu térképen is jelzi a változásokat.