Javában zajlik a közönségszavazás az Év Háza pályázaton – Balatoni épületek a listában

Két kategóriában, 53 épülettel versenghetnek idén az építészek családi házak és kis társasházak, valamint középület kategóriában az Év Háza pályázaton. Az idei esztendő egyik újdonsága a május 21-28 között szervezett közönségszavazás, ahol a lakóépület, családi ház kategóriájában egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. A versenyzők között balatoni épületek is találhatóak. 

Április 20-ig nyújthatták be munkáikat családi házak, kis társasházak, illetve középületek tervezői az idei Év háza pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai pályázat két kategóriájában a 600 – 600 000 forintra növekedett fődíj mellett, idén több különdíj is gazdára vár. A pályázatot idén az építőipar egyik legnagyobb építőanyag-gyártója, Leier Hungária Kft. mint főtámogató mutatja be.

Az Év háza pályázat mára a magyar építészeti közélet részeként, annak legjelentősebb szervezeteinek és szövetségeinek a támogatásával, valamint a legelismertebb építészek zsűriben való közreműködésével 10. alkalommal keresi a példamutató építészeti teljesítményeket – 2020-ban a családi ház és kis társasház kategória mellett ismét középület kategóriában is. A díj az elmúlt évtizedben a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált.

A listában található zánkai nyaralóépület:

(Fotó: Az Év Háza)

kővágóörsi nyaralóépület felújítása:

(Fotó: Az Év Háza)

Borász Háza Mindszentkállán:

(Fotó: Az Év Háza)

felújított lakóház Szigligeten:

(Fotó: Az Év Háza)

Az Év háza pályázat a közönségszavazása, május 21. és június 4. között  az Év háza pályázat Facebook oldalán kerül megrendezésre.

A közönségszavazás két részletben zajlik:
• Május 21. 10.00 – május 28. 14:00-ig: Közönségszavazás Családi ház, lakóépület kategóriában
• Május 28. 15.00 – június 4. 14.00-ig: Közönségszavazás Középület kategóriában

A közönség szimpátiája pénzdíjjal is jár. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor semmi akadálya, hogy egy-egy szavazó akár több épületet is támogasson véleményével.