Jaguarok lepik el a hétvégén a Balatont (Gépnarancs)

Furcsa kiránduláson vehetnek részt azok, akik a hétvégén mennek Balatonalmádiba. Angol vadmacskákkal járhatják be a tó nevezetességeit.

A Jaguar tesztvezetéseken kizárólag azok vehetnek részt, akik kifizették a páratlan panorámájáról híres Hunguest Hotel Bál szobaárait. A panoráma és a luxusautók mellé, most egy különleges túravezetőt is kapnak az igényesebb vendégkört megcélzó hotel vendégei. Szabó Győző színművész, a Balaton egyik nagy szerelmese teszteli a szállodát és az autókat, aki kedvenc balatoni helyszíneit is megmutatja a vendégeknek.

Az akció egyébként furcsa kombinációja a turisztikai helyszínek, a művészetek reklámozásának és a világmárkák megismertetésnek. A Jaguarokat Magyarországon forgalmazó cégnek nem ez az első olyan eseménye a Balaton partján, amely jócskán túlmutat az autók eladásán. Korábban egy 18 milló Ft értékű Range Rovert firkáltak össze Picasso képeivel, hogy az átlagnál több vendéget csábítsanak be egy balatonfüredi kiállításra, majd tavaly nyáron, egy egész flotta jött Angliából Füredre, hogy népszerűsítse a márkát. A legmodernebb járművek kiállítására annyi turista zarándokolt el, mint még soha egyetlen balatoni autós megmozdulásra sem – nyilatkozta Éskovács Péter, az almádiban zajló akció kreatív koncepciójának kidolgozója.

Az eseményt nem véletlen karolta fel a Balatonalmádiban található szálloda. Korábban a hotel igazgatója azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a Balaton környéki (wellness) szállodák szemléletének meg kell újulnia. Joós Adél igazgató azt mondta egy interjúban „hogy a fiatalokat nem annyira vonzza a gyógykúra, más attrakciók kellenek nekik”. Számukra a wellness az egészséges életforma újszerű megközelítése, amelyben nagy hangsúlyt kap az élet élvezete is. A fő cél a test, a lélek és a szellem egyensúlyának megteremtése, az egység kialakítása. Szerinte a szállodáknak nyitottabbá kell válniuk a vendégekre, hogy ők is nyitottabbá váljanak a világra.