Izgulhatnak a profi séfek a Balatonnál (varosikurir.hu)

Több mint kétszáz gyerek és ezer felnőtt járt azon a rendezvényen, amelynek szervezői azt kívánták bebizonyítani, hogy a Balatonra minden évszakban lehet sok vendéget csábítani, csak igazán jó program kell – írja a varosikurir.hu Varga Lászlóra, a Balatoni Kör tagjára hivatkozva.

Március első szombatján 9 balatoni étterem séfje, 10 borász és az északi part egyik ikonikus cukrászdája fogott össze, hogy sok turista legyen Balatonfüreden. Az eseményre meghívták a helyi mesehőst, Füred Kapitányt is, aki gyerekeket szórakoztatta.

A rendezvényen kiderült, hogy a balatoni top éttermek séfjei nem érezhetik biztonságban magukat, ha kulináris versenyről van szó. A programon részt vevő gyerekek mindegyike már most jobb kókuszgolyót készít, mint amilyeneket a Balaton legjobb tíz séfje tud – legalábbis ezt állították a gyerekprogram szervezői.

Mint mondták: a gyerekek összesen 750 kókuszgolyót készítettek, amelyeket szüleikkel együtt el is fogyasztottak. Füred Kapitány, a balatoni mesehős újabb akciójának fontos üzenete is volt a családok felé. Azokra a kutatásokra szerettek volna rávilágítani, amelyek kimutatták, hogy „a közös, konyhai munka segít a gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében”.

A teljes cikk itt.