Itt várható torlódás a hétvégi Ultrabalaton miatt (likebalaton.hu)

Ezen a hétvégén futják körbe a tavat az Ultrabalaton versenyzői. A versenyközpont Balatonfüreden lesz. A rendezvény miatt fennakadások előfordulhatnak a közlekedésben.  


A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. A versenyközpontot Balatonfüreden alakítják ki. A táv 211 kilométer, a nevezés pedig mindössze két perc alatt lett “teltházas” – írtuk ebben a cikkben.
A nagyszabású futóverseny a közlekedésre is hatással lehet.

“Április utolsó hétvégéjén, balatonfüredi központtal kerül megrendezésre az NN Ultrabalaton, mely hazánk legnépesebb tömegsporteseménye.
Jó hír, hogy versenyközpontunk a város szélén lévő Annagóra Aquaparkban kerül kialakításra, ahonnan az induló csapatokat egyesével rajtoltatjuk el szombaton Aszófő irányába, így a városban a futók ekkor nem haladnak át!
Szombaton kora reggeltől kora estig, az Annagóra Aquaparknál, Tesco parkoló és az Aldinál is torlódások kialakulhatnak.
A nagy körforgalomban ezen időszakban rendőrök segítik az autók áthaladását, irányítják a forgalmat.
A futók és kísérőautók mezőnye Csopak irányából szombat éjjeltől vasárnap koradélutánig érkezik vissza, így az Annagóra környékén vasárnap is kialakulhat torlódás.
Kérjük ha hétvégén bárhol a Balaton parton futókkal találkoztok, értük és ne miattuk nyomjátok a dudát!
Megértéseteket és türelmeteket köszönjük! ” – írta Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője a facebookon.

A verseny útvonaláról és a programról itt lehet bővebben olvasni.