Ismét Wass Albert felolvasóünnepet szerveznek Keszthelyen (TV Keszthely)

Wass Alberttől, más határon túli vagy anyaországi szerzőktől is lehet felolvasni a rendezvényen. Tavaly több mint hatvanan vettek részt az eseményen. A szervező helyi KÉSZ csoport és a Nemzeti Kör 2010-ben szólította meg először az embereket. Akkor még az volt a cél, hogy népszerűsítsék a méltatlanul elhallgatott Wass Albertet. 

Az erdélyi szerző azóta bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, de a civilek nem hagytak fel a programmal. Krupla Zoltán szervező elmondta, hogy az irodalmat és a határon túli költők, írók munkásságát szeretnék népszerűsíteni. A felolvasáshoz bárki csatlakozhat február 24-én 18 órától.

Krupla Zoltán szervező, a Keszthelyi Nemzeti Kör Egyesület elnöke a TV Keszthelynek elmondta:  általában 10 percet gondolnak egy-egy felolvasásra, természetesen lehet rövidebb. Ki, amit hoz magával, lehet csak egy verset szeretne elmondani, ami nem több mint öt perc, akkor jöhet a következő, mert mindig ott vannak a személyek, akik felolvasnak. De lehet hosszabb terjedelműt is, ha úgy gondolja, hogy ha tényleg ezt szeretné elmondani és ha ez 15 perc, az se gond.

A felolvasás a Kossuth Lajos utca 45. szám alatti civil közösségi térben lesz. A szervezők elektronikus vagy telefonos elérhetőségén lehet jelentkezni. Főleg az éjszakai órákban várják a felolvasókat, jellemzően ilyenkor vannak kevesebben a résztvevők.