Ismét nyert Révfülöp

Komoly támogatást nyert a település strandfejlesztésre a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. Közben napokon belül megkezdődik a Császtai strand mederkotrása.   Az elmúlt években már több sikeres pályázatot, illetve önerős beruházást tudhat magáénak Révfülöp. 

(Fotó: Facebook)

“Breaking news! Fenyvesi Zoltán képviselő úr az imént személyesen tájékoztatott, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség által a balatoni strandok fejlesztésére kiírt pályázatán Révfülöp 53,6 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert ! Az idén ismét lesz mit avatni! Hajrá Révfülöp!” – olvasható Kondor Géza Révfülöp polgármesterének minapi Facebook-bejegyzésében.

Az idei esztendőben országszerte száz strand kap támogatást fejlesztésre és felújításokra a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2017-ben indított strandfejlesztési programjában – mondta az ügynökség vezérigazgató-helyettese tegnap az M1-en. Könnyid László hozzátette: a turizmus szempontjából meghatározóak a szabad vizek, ezért is prio­ritás a mellettük található strandok fejlesztése. Elmondta: a 2020-as fejlesztések során az alapinfrastruktúra családbarát szempontok szerinti megújítása kerül a középpontba, ezen belül egyebek közt a mosdóblokkok és a kültéri öltözőkabinok felújítása.

Mindemellett Kondor Géza polgármester közölte: napokon belül elkezdődik a Császtai strand mederhomokozása. Az önkormányzat önerőböl első lépcsőben 1700 m3 balatoni homok bevitelével javítja a meder minőségét.

Tavaly nyár elején mintegy huszonötmillió forintos önerős beruházással gyermekpancsolót létesítettek Révfülöpön, a Császtai Strandon. A homokos partszakaszon különleges, fából készült, hajó formájú játékkomplexumot is átadtak a legkisebbeknek.