Ismét járható a Balaton északi partjának “elkerülője” (MTI)

Átadták a 8-as főút új veszprémi csomópontját szerdán, az Almádi úti kereszteződésében. Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a környék egyik legfontosabb beruházásának nevezte a veszprémi elkerülő korszerűsítését. Emlékeztetett arra, hogy az Almádi úti csomópont az egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb kereszteződés volt eddig.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki, hogy a kivitelezés miatt lezárt Almádi úton ismét lehet közlekedni, és így mérséklődik a torlódás a városból a Balaton felé. A nyári időszakban az újonnan átadott kereszteződés mellett a csak részlegesen lezárt Füredi úti csomópontot is használhatják még az autósok – tette hozzá.

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese fontosnak nevezte, hogy az egyes elkészült elemeket a lehető legkorábban átadják a forgalomnak. A társaság közleménye szerint a 8-as főút veszprémi elkerülőjét felújítják a litéri és a Füredi úti csomópont között 7,5 kilométeren. A NIF Zrt. szerint a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad.