Ismét indul a fényvitorlás a Balatonon

Idén decemberben negyedszer fut ki fényvitorlás a Balatonra. Balatonfenyvesen, a Fenyves Yacht Clubban díszítik fel Virinát, a forSAIL 10 méter hosszú, Dehler 34-es sport és túrahajóját. Több mint 50 méternyi ledes izzósor borítja majd ünnepi fénybe. Az adventi hétvégéken, szombaton és vasárnap, 17.00-18.00 óra között várja az érdeklődőket a fenyvesi kikötő sólyaterénél. Aki a karácsonyi zenékkel kísért látványnál többre vágyik, az más időpontokban ki is hajózhat vele – számolt be Emődi Lina ötletgazda, a yacht club marketingmenedzsere a hirbalaton.hu-nak.

(fotó: fenyvesyachtclubhotel.hu)

– Budapestnek fényvillamosa van, a Balatonnak meg fényvitorlása, igazán egyedi és meghitt látványt nyújtva az ünnepi időszakban idelátogatóknak – fogalmazott Emődi Lina. Elmondása szerint az első évben nem kísérte nagy érdeklődés az új látványosságot, de évről évre többen érkeznek a fenyvesi kikötőbe, hogy megnézzék, vagy kipróbálják a fényvitorlást. Aki szeretne menni vele, egy fél órás kört tehet előzetes bejelentkezés alapján. (Egy kifutás 5 ezer forintba kerül 1-6 utasnak.)

Az egész évben nyitva lévő fenyvesi yacht club szállodája 18 szobás, 36 férőhelyes, étteremmel, rendezvényteremmel is rendelkezik. Téli időszakban leginkább céges rendezvényeknek ad otthont. A hozzá tartozó 300 férőhelyes kikötő jelenleg 50 százalékos kapacitáskihasználtsággal működik – a marketingmenedzser tájékoztatása szerint.

A tavalyi fényvitorlásról készült kisfilmet itt lehet megnézni.