INTERSPORT Keszthelyi Kilométerek 2019 (zaol.hu)

A Keszthelyi Kilométerek Egyesület 12. éve rendezi meg június 8-9-e között a Keszthelyi Kilométerek (KKM) családi és sporthétvégét. Az ország egyik legnépszerűbb futóversenyéről, az idei év újdonságairól Bedő Beát az egyesület elnökét kérdezte a zaol.hu.

Miben más a KKM?

– Az egyik szezonnyitó balatoni futóverseny a KKM, melynek különlegessége a 10,55 km-es körpályája, melynek több kilométer hosszú szakasza fut a Festetics kastélyban és a Balaton parton. A rendezvényt különleges hangulata miatt kedvelik a futók, melyben nagy szerepe van a 350 fős önkéntes KKMCSAPAT munkájának. Pünkösd az első nyári hosszú hétvége, így ideális utazási célpont a Keszthelyi Kilométerek a sportos családoknak és baráti társaságoknak.

Kik nevezhetnek a futóversenyre? Hány versenyzőt várnak a kétnapos rendezvényre?

– Május 31-én zárul a KKM idei előnevezése, a 2 napos pünkösdi futófesztiválra várjuk nemcsak a régió, hanem az ország minden tájáról a futókat. 2,5 és 5 km-es Sprint távok, 10,55 – 21,1 – 42,2 km egyéni és váltó versenyszámok közül választhatnak az amatőr és profi futók. Ezekben a versenyszámokban 1500-1600 futóra, míg a szombati 24 db gyermek futamra 700-800 kis és nagyobb gyermek jelentkezésére számítunk.

Milyen újdonságokkal készülnek?

– Idei újdonságunk a módosított pályavezetés, a versenyközpont új kialakítása, a KKMGASZTRO vendéglátós kitelepülés és a KKMHELP jótékonysági programok. A családosok kedvenc programja a 150 m2-es ingyenes gyermek animáció.

A Keszthelyi Kilométerek mindenkori kiemelt célja a segítségnyújtás. Idén kiknek segítenek?

– Iváncsics Zsolt, „a magyar Forrest Gump” volt az öltet gazdája az idei KKMHELP programnak. A célunk, hogy a Keszthelyi Városi Kórház Sürgősségi Osztálya számára mobil lélegeztető gépet tudjunk vásárolni. Ennek keretében a Pünkösdi hétvégén színházi előadást és Egy lépés, egy lélegzet címmel jótékonysági sétát szervezünk. Május elsejétől egy fagyi megvásárlásával is segíthetünk, Szeretetgombóconként 100 forinttal támogatva a lélegeztetőgép megvásárlását.

Információ: keszthelyikilometerek.hu