Ingyenes tanácsadás energiatakarékos otthonok kialakításához (siofok.hu)

A lakosságot és a vállalkozásokat is segíti a Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatása, mely ingyenes energetikai tanácsadást biztosít, valamint nyomon követi a tanácsadás következtében elért energiamegtakarítás mértékét. A Somogy Megyei Önkormányzat és a Magyar Mérnöki Kamara közötti energiahatékonysági együttműködés eredményeként sorra jelennek meg a háztartások és vállalkozások számára kiírt energetikai pályázatok, és Somogyban is elérhető az ingyenes energetikai tanácsadás – írja a siofok.hu.

 

A tanácsadás igénybevételére előzetes időpontegyeztetést követően online felületen, személyesen, vagy a kitöltött és aláírt adatfelvételi lap elektronikusan, illetve postai úton történő megküldésével nyílik lehetőség.

A tanácsadó szakemberek az adott épületre szabottan ajánlanak lehetséges energiamegtakarítást eredményező javaslatokat, különböző alternatívákat. A tanácsadás azonban még nem egyenlő a tervezéssel, illetve nem készül energetikai tanúsítvány sem. A tanácsadó által készített dokumentumok viszont segítenek összehasonlítani a kiinduló állapotot és az energiahatékonyságnövelő intézkedések utáni állapotot.

A Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatásával kapcsolatos információkat az alábbi linken találhatnak: https://www.mmk.hu/tanacsadas/